Divendres, 14 de Juny de 2024

A propòsit del pàrquing del Carrilet

19 de Març de 2010, per Mariano Rom

Si bé els propòsits d’un consistori són sempre millorar la ciutat en tots els sentits, entenc que la feina d’una associació de veïns és fer d’intermediària entre uns i altres per vetllar pels interessos d’un barri i treballar de manera unida.

El 7 de gener passat l’Ajuntament ens va presentar un projecte en què exposava l’execució d’un pàrquing subterrani a la nostra avinguda més representativa per aquest any 2010. Ens en va donar detalls de com s’ha de construir, dates d’inici i de finalització, estudis de seguretat realitzats, etc.

El nostre sentiment immediat és de dubtes i preguntes, però precisament nosaltres estem per resoldre’ls, perquè som capaços de parlar en una taula sense que res ni ningú ens manipuli o confongui amb idees errònies, entenent sempre el que és més convenient per al barri, on casualment aquests dies han aparegut persones que d’una manera o d’una altra han intentat polititzar un projecte al qual tots podem posar encara un granet d’arena i millorar-lo en la construcció exterior.

Des del punt de vista de l’AAVV del Carrilet, entenem l’obra del pàrquing com una millora de la qual indirectament ens beneficiarem tots, veïnat i comerciants, sense cap cost.

El veïnat perquè la construcció del pàrquing representa una revaloració de la zona de la qual ens veurem privilegiats, la millora dels serveis urbans subterranis com conductes de clavegueram, aigües, i també actuació exterior com eixamplament de voreres, arbredes, fanals, passeig central, bancs, etc.

Els comerciants perquè la ubicació del pàrquing obliga els usuaris a passar pels seus negocis i poder obtenir així beneficis indirectes. També trauran partit de la renovació de l’entramat exterior, al qual fins ara sempre han trobat mancances.

Sí, és veritat, les molèsties evidents d’estar nou mesos amb obres són inevitables, ja que si bé els vianants podrem utilitzar les voreres, no hi podran circular cotxes. Per tant, els qui tenim aparcaments a l’avinguda no els podrem fer servir. Però l’empresa Amersam ens convidarà a utilitzar els seus pàrquing de forma gratuïta mentre durin les obres.

Així, doncs, ens trobarem d’aquí uns mesos per veure els resultats de la renovació d’una avinguda tan emblemàtica per a la nostra ciutat com la del Carrilet.

Mariano Rom és membre de l’AAVV del Carrilet.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Mariona  20 de Març de 2010

Reunió amics de Reus

 Sr. Rom, en la Reunión de los vecinos del "Carrilet" la sala llena, alrededor de 225 vecinos!!!. Vd. no representa a los vecinos del Barrio, Vd. no contesta ni tiene la remota idea de que es el POUM, Vd. sigue fiel a la Presidenta Sra. Gonzalez y esta es fiel al Pèrez/Ortiz, Vds. no hacen de intermediarios, pues no comunican nada de nada, siguen las ordenes de los dueños, el dia siete de Enero en la presentación estuvieron cuatro y el cabo, "politizar", la misma palabra de siempre, si los vecinos estan en contra del proyecto, la oposición tiene la culpa, vamos hombre que todos nos crece la barba!!!, las obras se tienen que realizar con concenso y con la participación de la ciudadanos, discutiendo los pros y las contras, pero estamos en Reus y existe el ordeno y mando, como el caudillo. La ubicación del mencionado aparcamiento, estación de Bus, Mas Iglesias o la misma calle Ramón J. Sender, con salida a la Ctra de Salou, nos preguntaron a los vecinos la ubicación. NO, AMERSAN ya lo tenia planificado por sus "tècnicos", mire Vd. hace tiempo que existe INNOVA (bueno Vd. no sabe de que se trata), que maneja el 70% del presupuesto municipal y Amersan pertenece a Innova, bueno tenemos que rezar para que no ten gamos escapes de agua, con las obras del "parquing" y tener que llamar al "fontanero", mientras Amersan nos invitara a merendar.

Reportatges