Dijous, 18 d'Abril de 2024

Comença el projecte del Passaport Cultural amb els infants de l'Escola Prat de la Riba

Podran assistir a diferents actes culturals i els posaran un segell a cada lloc

25 de Novembre de 2020, per Redacció
  • Un alumne amb el seu Passaport Cultural

    Cedida

Els infants de cicle inicial de l'Escola Prat de la Riba seran els primers a provar el Passaport Cultural, una iniciativa emmarcada en l'Educació 360. La idea és "connectar les oportunitats d'aprenentatge a través de les activitats culturals que s'organitzen a la ciutat". Així, durant el mes de desembre els nens i nenes podran assistir a diferents actes amb alguns descomptes i els posaran un segell a cada lloc que visitin. 

L'eina, el passaport físic, serà el reflex de què un infant aprèn en molts espais i en molts moments diversos, a part de l'escola: a l'esplai, a la biblioteca, al museu, en una representació teatral, en un concert, en una exposició o en un assaig. "El passaport fa visible aquest aprenentatge invisible", ressalta el consistori. Amb el Passaport i a través de les seves pàgines, els infants podran acreditar on han participat, què els ha agradat, i recolliran l'evidència amb el segell de l'entitat.

A l'escola es definiran les competències clau a treballar (la curiositat, la resolució de problemes, la creativitat, la comunicació, l'empatia, el treball en equip, la perseverança, la iniciativa, l'autoregulació...) i s'integraran en els diferents projectes. El "viatge" finalitzarà amb una cerimònia que se celebrarà al tancament de cada edició del passaport (al final del curs escolar), i a la que hi estaran convidats tots els participants i les seves famílies, i tots els agents educatius i culturals participants.
Si aquesta experiència pilot es valora positivament per part de l'equip promotor (PEE i escola) la idea de l'Ajuntament i el Departament d'Educació és ampliar-ho a més escoles a partir del curs vinent.

Educació 360

El regidor d'Educació, Cultura i Política Lingüística de l'Ajuntament de Reus, Daniel Recasens, ha explicat que el projecte forma part del compromís de la ciutat amb l'Educació a temps complet, anomenada Educació 360, que implica "treballar per trencar la bretxa que es produeix entre la infància que té més oportunitats i la que menys". La idea, doncs, és "vincular l'escola, les famílies i tots els recursos i actius de la comunitat, i vetllar per garantir l'equitat i la igualtat d'oportunitats".

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics