Dissabte, 20 de Juliol de 2024

El Banc d’Ajudes Tècniques augmentarà el pressupost a 58.500 euros

La Fundació Pere Mata ha aconseguit que el BAT compti amb la certificació internacional de qualitat

30 d'Agost de 2016, per Clàudia Ruiz
  • Material del Banc d'Ajudes Tècniques

    Cedida

  • La regidora Montserrat Vilella i Maria Josep Delor

    Clàudia Ruiz

El Banc d’Ajudes Tècniques (BAT) de Reus ha atès un total de 400 usuaris, dels quals 83 des de l'1 de gener fins al 19 d'agost de 2016. En aquest mateix període, s’han realitzat uns 214 serveis, que inclouen els serveis de transport i les intervencions de la terapeuta ocupacional de seguiment i entrenament en l’ús del material) i s’han dispensat 81 ajudes tècniques, com ara llits articulats, grues, cadires de rodes o matalassos antiescares, entre d’altres. A més, aquest any el BAT s’ha inclòs en el Contracte Programa 2016-2019 del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya que aporta 4.000 euros a l’ajuntament, amb el qual es podrà augmentar el pressupost fins a 58.500 euros.

El BAT es va crear l’any 2014 per tal de facilitar l’autonomia de les persones amb dependència al seu domicili i a l’exterior, millorant la seva qualitat de vida i la de les seves famílies, i l'ofereix la regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Reus a través de la Fundació Pere Mata. El preu de lloguer de les ajudes tècniques és de 10 euros cada mes per cada material voluminós, com són els llits, grues i matalassos, i que també han d’aportar un dipòsit de 50 euros a retornar en el moment de la devolució.

Per la resta de material, com cadires de rodes o caminadors, s’aporta un dipòsit de 10 euros i està exempt de pagament de lloguer. El BAT també gestiona les donacions de material d’ortopèdia, tant a nivell individual com d’empreses i institucions. “El perfil de persona que demana aquesta ajuda són dones de 80 anys que necessiten material no voluminós”, ha comentat la directora de la Xarxa Social de Salut Mental de la Fundació Pere Mata, Maria Josep Delor.

Certificació de qualitat

Des del passat més de juny la Fundació Pere Mata ha aconseguit que el BAT de Reus compti amb la certificació internacional de qualitat UNE-EN-ISO 9001:2008, per tal de certificar el procés d’atenció i de prestació. Aquest procés s’inicia a partir d’una petició valorada pels Equips Bàsics d’Atenció Social (EBAS), de les Unitats Bàsiques de Salut, PADES o els sociosanitaris. La primera valoració es realitza en els primers 10 dies que, en alguns casos, es duen a terme amb una visita al domicili per valorar l’ajut. Una vegada valorada la necessitat de l’ajuda s’obre un expedient que depenent del tipus de material el passa a buscar un familiar o directament el porten a casa de l’usuari. El lliurament es realitza durant els quinze dies després de la valoració.

El servei ofereix al mateix temps una oportunitat laboral a persones amb malaltia mental del Centre Especial de Treball de la Fundació Pere Mata, que realitzen tasques de neteja o reparació de material, així com serveis de transport de material voluminós.

 

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

reusdigital Reus Diari Digital BAT Pere Mata

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegitCOMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges