Diumenge, 25 d'Agost de 2024

El col·lectiu LGTB es fa sentir a Reus

27 de Juny de 2017, per Josep Gallofré
  • Penjada de la bandera LGTB al balcó de la Casa Rull

    Josep Gallofré

Un dia abans de la celebració del Dia Internacional de l’alliberament LGTB, el 28 de juny, una trentena de persones s'han concentrat als Jardins de la Casa Rull per defensar els drets dels homosexuals, bisexuals i transsexuals del Camp de Tarragona. 

Aquest dimarts, 27, a dos quarts de 7 de la tarda, el col·lectiu H2O ha fet la penjada de la bandera de l’arc de Sant Martí al balcó de la Casa Rull. Un cop fet aquest acte s'ha procedit a llegir el Manifest escrit per H2O, que anima a combatre l’homofòbia i la transfòbia, de manera especial a les escoles. El text l'ha llegit Júlia Altadill, advocada i coneguda activista del moviment transexual del Camp de Tarragona.

"Avui, 48 anys després d’aquell dia, ens felicitem per l’aprovació, ara fa uns mesos, de la nova normativa del Departament de Salut de la Generalitat que fa que, per fi, les persones trans no necessitin un diagnòstic mèdic per iniciar la seva transició", expressava el manifest. El text ha continuat dient que "han calgut molts anys, masses, per tal de que aquestes persones trans siguin considerades simplement això, persones, amb ple dret a viure la seva identitat sexual, com la resta de la societat".

Altadill ha expressat que "volem retre un homenatge a totes aquelles que, enfrontant-se a una societat binarista, reduccionista i heretopatriarcal, han patit vexacions, menyspreu, rebuig i fins i tot, presó", i ha volgut recordar de manera especial "a aquelles persones trans que han estat assassinades al nostre país pel simple fet de reivindicar la seva identitat".

Júlia Altadill ha manifestat que "encara ens queda molta feina a fer, doncs aquí, a casa nostra, moltes persones lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals son víctimes del bullying a les aules per la seva orientació sexual o identitat de gènere". Per això, exigeixen "que les escoles impulsin i desenvolupin programes educatius per tal de que els nostres joves entenguin com un valor el respecte a la diversitat, prevenint així l’homofòbia i la transfòbia del futur". A més, demanen a tots els nostres ajuntaments "que desenvolupin plans per promoure i garantir els drets de les persones LGTB i amb identitats de gènere no normatives".

Finalment, demanen avançar "per canviar aquesta societat patriarcal i heterocentrada, i entenguem que la diversitat de gèneres és una gran riquesa per a qualsevol societat que vol ser plural i oberta".

Per acabar, Lluís Romero i Clàudia Vinyals han fet la presentació de l’Espai Jove de Salut, un indret on els joves són assessorats en l’orientació sexual i les pràctiques segures des de fa deu anys.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics