Diumenge, 29 de Novembre de 2020

El govern vota a favor de la proposta de l'oposició per obrir la residència d'Horts de Miró

La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, acusa els seus adversaris d'usar 'políticament' l'equipament

06 de Juliol de 2017, per Marc Busquets
  • Representants de l'Associació

    Enrique Canovaca

Tal i com s'esperava, el ple d'aquest dijous ha servit per aparovar de manera unànime l'obertura del centre de dia i la residència a l'equipament d'Horts de Miró. Aquest passat dimarts es va anunciar una moció conjunta de tots els grups a l'oposició per reclamar que l'espai, acabat fa ben bé fa cinc anys, sigui una realitat. Aquest ha estat més calent el punt de l'ordre del dia, que ha produit moments de certa tensió entre el govern i la resta de grups municipals. Amb la presència al saló de plens d'integrants del sindicat Usicat i Associació de Gent gran de Reus i Baix Camp, ha estat la cupaire Mariona Quadrada qui ha exposat els motius de la proposta de resolució.

Vilella acusa els opositors d'usar 'políticament' la residència

"Que ens haguem posat tots d'acord ja diu molt de la importància d'aquesta qüestió", ha destacat. "A Reus hi tenim una llista d'espera de 200 persones, 300 a tota la comarca", ha subratllat després. La proposta conjunta insta el consistori a notificar a la conselleria de Benestar Social de la Generalitat del contingut de la moció per obrir l'espai, així com que sigui gestionat per un operador públic i que es treballi de manera coordinada amb els Centres d'Atenció Primària a Reus per tramitar ajuts a la gent gran. Els portaveus dels opositors han destacat l'entesa "per un bé comú sempre que es deixi de banda la ideologia", tal i com ha assenyalat el líder de C's, Juan Carlos Sánchez, qui no ha descartat "dur la qüestió al Parlament si el govern de Reus no atén de pressa l'assumpte".

"L'espai és de l'Ajuntament i el que es preveu és que hi hagi una concertació", ha argumentat en nom del govern la regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella. "La Generalitat obre places a mesura que disposa de més recursos econòmics, i des del govern ja hem demanat que s'obri la d'Horts de Miró", ha assegurat. "Com que la petició està feta, entenem que la moció aval·la la nostra voluntat d'obrir la residència, perquè tots compartim aquest objectiu encara que vulguin usar aquesta qüestió amb finalitat política", ha reblat.

Al PSC, Sandra Guaita ha rebatut l'argument de Vilella pel qual "quan es va acabar la residència, al 2012, ha dit que manàvem nosaltres". "Si no em fallen les matemàtiques, fa cinc anyets ja no teníem l'alcaldia, per desgràcia", ha dit amb ironia. Després de la votació, Pellicer i la portaveu de la CUP, Marta Llorens s'han enganxat "per les formes" d'aquesta última, segons l'alcalde, que ha aplaudit un cop s'ha segellat l'acord del plenari.

Validat el traspàs del contracte de lloguer del Cafè de Reus

D'altra banda, el ple ordinari d'aquest dijous ha tractat la concessió la menció honorífica municipal al Ball de Prims, el Drac de Reus i el Reus Deportiu, totes acordades per unanimitat a la Junta de Portaveus. El lliurament d'aquestes, segons ha avançat el batlle Pellicer, tindrà lloc durant la Festa Major de Misericòria, ja al setembre.

A més, la sessió ha servit per tractar, entre d'altres qüestions, l'establiment de les condicions per validar el traspàs del contrate d'arrendament del local de l'antic Cafè de Reus. El regidor d'Hisenda del consistori, Joaquim Enrech, ha exposat que després de l'anterior acord del plenari per reclamar les quotes del lloguer de l'espai pendents de satisfer per part l'arrendatari, aquest va presentar uns dies enrere un escrit per poder traspassar-lo tot mantenint les condicions del darrer contracte de lloguer. D'aquesta manera, el regidor ha expressat la voluntat d'ampliar el termini fins als 10 anys, prorrogables a cinc més. La mesura ha comptat amb llum verd pels 11 vots favorables del govern, pels sis en contra de la CUP i 10 abstencions (PSC, C's i PP).

Beques menjador i Reussona

Ja al capítol de serveis a la persona, la regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, ha defensat una proposta amb la qual s'ha donat per aprovat el conveni de col·laboració amb el Consell Comarcal del Baix Camp que té objectiu la gestió de les beques de menjador escolar per al curs 2017/ 2018. A les files socialistes, Ana Martínez ha apuntat que les condicions del conveni "són exclusives" abans d'anunciar l'abstenció a la votació, tal i com ha manifestat Pepa Labrador, de C's.

A la CUP, Marta Puig ha apuntat que "aquestes beques menjador no són eficaces" i ha afegit que "no millorarem la gestió en aquest camp si no n'agilitzem la gestió". Vilella ha argumentat que els criteris són dictats "per la Generalitat" i que "votar en contra d'aquesta proposta vol dir deixar d'ingressar un milió per a la ciutat". La regidora ha precisat que aquesta quantitat l'Ajuntament hi suma 600.000 de recursos propis i ha manifestat que "les famílies només fan una sol·licitud".

Després, i pel que fa a Participació, Ciutadania i Transparència, el dabat ha tractat la resolució de les al·legacions presentades pel PSC  de cara a l'aprovació definitiva de les bases del concurs de música per a joves, Reussona. Des del socialistes, Sandra Guaita ha agraït l'atenció de la regidora del ram, Montserrat Flores, mentre que Pepa Labrador, a C's, ha reiterat que el vot negatiu de la seva formació es deu al fet que les bases no inclouen "cap premi a un categoria per a un grup que canti en castellà", quelcom que li ha valgut la censura del cupaire Edgar Fernández. Tots els grups, a excepció del partit taronja, han votat a favor de la validació de les bases del certamen.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Joan Anton Carricondo Oyonate  08 de Juliol de 2017

Menys coets en l'aire!

Menys coets, menys focs d'artifici, menys 'festetes' i més atenció als reusencs per millorar les condicions de vida. Segur que aquells que ho necessiten han fet els esforços que calia per intentar sobreviure en aquesta jungla on la majoria de càrrecs, polítics, ex polítics, directius i altres, sense qualificatius, ho tenen arreglat i no afluixen, ans el contrari.