Dissabte, 16 de Gener de 2021

El PSC presenta un document base per consensuar la política de salut

La formació recull vuit propostes amb les quals insta el govern i la resta de grups municipals a millorar la gestió i el servei de la salut a la població

29 de Desembre de 2015, per Marc Busquets
  • Els socialistes reusencs han presentat aquest dimarts les seves propostes pel que fa a salut

    Marc Busquets

El grup municipal del PSC a l'Ajuntament de Reus ha presentat aquest dimarts un document amb el qual vol que "el govern i la resta de grups municipals" del consistori es posi a treballar per tal d'arribar a un consens que permeti consolidar "un projecte de salut per a la ciutat". El portaveu de la formació, Francesc Vallès, ha exposat quines han de ser les línies bàsiques d'acció d'una "proposta estratègica" que ha de servir de punt per partida per millorar la qualitat del servei de salut que s'ofereix a la població. "Hem fet els deures, però qui ara ha de moure fitxa és el govern", ha precisat. "La salut de la població és la joia de la corona, i per això cal un pacte de ciutat".

Aliances amb Tarragona

El socialista ha manifestat que el document presentat aquest matí als mitjans ja és en mans de la resta de forces polítiques del consistori des de dies enrere. "Creiem que arribarem a acords importants", ha avançat. Vallès ha assenyalat com s'ha d'articular la proposta, "feta des del rigor i amb el consell i el suport de tots els actors implicats en la ciutat a Reus", a partir de tres eixos d'acció. Així, el projecte té per objectiu establir una sèrie "d'aliances estratègiques" amb l'Hospital Joan XXIII de Tarragona, potenciar i reivindicar "el caràcter públic de l'hospital de Reus" i reforçar-ne "la integritat territorial" per tal que l'abast del clúster Salut segueixi consolidat a les Terres de l'Ebre.

En aquest sentit, Vallès ha alertat de les millores ja implantades pel que fa a la salut a Tarragona. "L'Hospital de Santa Tecla ha recuperat el nivell 4, i això vol dir que quelcom s'està movent", ha dit el socialista en referència a l'avaluació que la Generalitat fa dels centres sanitaris del país. "Creiem que l'hospital reusenc ha d'assolir el nivell 5, que és el que li pertoca", ha indicat. "Arribar-hi implicaria disposar de més recursos econòmics", ha descrit Vallès, per a qui els reptes del projecte presentat passen per lluitar contra "la pèrdua de recursos i de possibilitats de finançament" que han afectat la salut reusenca.

Els socialistes, a més, han volgut recordar "que han donat tota la confiança" a la consellera delegada del grup Salut, Montserrat Vilella, "malgrat que no som al govern". "En un gest de bona voluntat no hem contribuït a bloquejar-ne els pressupostos", ha detallat Vallès.

'El govern ha de liderar el projecte'

Posteriorment, el portaveu de la formació socialista a Reus ha esmentat quines són les propostes concretes que conté el document de Pacte de salut per a la ciutat. Així, i d'entre vuit objectius destacats, Vallès ha assenyalat que cal crear un Consell de salut format per veïns, polítics, col·legis professionals i associacions de malalts per tal "d'implicar-los a tots en l'establiment de la planificació dels serveis de salut que necessita la ciutat". Els socialistes també s'han referit a la necessitat "d'impulsar un Pla local de salut pública" que, de manera conjunta, permeti la feina en comú "les regidories implicades en la salut dels ciutadans".

Vallès ha establert que el Pacte de salut per a Reus ha de definir quin ha de ser el model d'assistència i gestió de Sagessa i ha precisat que, "com a novetat important", el document presentat inclou la proposta de creació del Consell rector de la salut, un òrgan consultiu per a l'Hospital Sant Joan que ha de servir "d'espai de debat" de les propostes que es facin des de gerència "per tal de fer-les arribar al seu consell d'administració".

Vallès també ha volgut destacar que l'Institut Pere Mata "ha de tenir un paper fonamental" en un dels punts del Pacte de salut, consistent en la implantació dels Plans directors de salut mental i sòciosanitari que, com ha recordat, "ja ha estat aprovat pel Parlament i la Generalitat". Finalment, el portaveu del partit a Reus ha subratllat que la proposta de pacte també buscarà "posar en valor l'alta tecnologia" de la qual disposa el centre hospitalari de la ciutat.

Tot plegat, ha dit, busca que "l'Hospital de Sant Joan tingui el nivell 5" i és per això que "ens hem de posar a treballar tots, encara que hagi de ser el govern qui lideri". Pel que fa als terminis d'execució del projecte, Vallès ha indicat que "el govern s'ha marcat que durant l'any vinent hi hagi canvis en aquest assumpte" i ha afegit que espera que ja al gener de 2016 es produeixin els primers intercanvis d'impressions entre les respectives forces polítiques de l'Ajuntament.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

J. A. Carricondo  29 de Desembre de 2015

I de l'educació qué?

Una necessitat tan present a la vida dels contribuents i vilatans hauria de tenir en compte, de forma primordial, ,'educació en tots els seus nivells. Si els arbres joves no es cuiden acostuma a aparèixer un bon grapat de branques inútils que espatllen la collita.