La cinquena edició del Temps d’Avellana torna aquesta tardor amb nous actes i més reivindicació. Aquesta iniciativa, enguany, ve plena de novetats, com la primera Festa de l’Avellana, els primers guardons Denominació d’Origen Protegida Avellana de Reus i la incorporació de més activitats, ubicacions i institucions. A més de coincidir amb la signatura de l'acta fundacional de l'Associació d'Organitzacions de Productors de l'Avellana.
Des d’aquest cap de setmana i fins al 14 de desembre, el Temps d’Avellana ha programat diverses activitats per fomentar el consum d’aquesta fruita seca i donar-lo a conèixer. El programa començarà per la fira ExproReus, on es duran a terme diversos tastos, i continuarà la setmana següent amb la Primera Festa de l’Avellana. Aquesta novetat portarà diverses activitats durant el matí i la primera entrega de guardons DOP Avellana de Reus.
També destaca la cessió del fons bibliogràfic sobre l’avellaner de Joan Gamundi a la biblioteca Xavier Amorós i l’activitat “L’avellana a l’escola!” per donar a conèixer la fruita seca entre els infants del territori. A més també inclou les Jornades Tècniques que plantegen qüestions com les varietats d’avellana i els diversos sòls, el panel de tast de l’avellana i la producció ecològica del fruit sec. En els diversos actes s'hi han sumat els ajuntaments de L'Aleixar i Alcover amb activitats com rutes, visites guiades i tastos.
En el context del Temps d’Avellana, aquest dimecres s’ha signat l’acta fundacional de l’Associació d’Organitzacions de Productors de l’Avellana, després de tres anys a l’espera. El seu representant, Josep Moragas, ha assegurat que encaren “molts reptes”, com “la situació d’emergència per promocionar aquest fruit a tota Catalunya” i “innovar en les millores varietals per reduir la minva de les collites pels efectes del canvi climàtic”.
Una altra de les reivindicacions més repetida ha estat també la necessitat de defensar i protegir la figura del pagès per garantir el relleu generacional. La presidenta de la DOP Avellana de Reus, Ester Gomis, ha recollit també aquesta demanda assegurant que cal garantir preus justos en la producció de l’avellana.
Dins el Pla Estratègic per a la valorització del sector de l’avellana, des del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural s’ha apostat per mantenir dos anys més l’Oficina Tècnica de l’Avellana, que impulsa tasques com el Panel de Tast de l’Avellana. Finalment, des de les institucions també s’ha volgut fer valer la importància d’aquesta fruita seca en la imatge de la ciutat i del territori celebrant l’arribada del Temps d’Avellana, de la 1a Festa de l’Avellana i els Guardons DOP Avellana de Reus.
Temps d'Avellana amb novetats en actes i ubicacions
Des d’aquest cap de setmana i fins al 14 de desembre, el Temps d’Avellana ha programat diverses activitats per fomentar el consum d’aquesta fruita seca i donar-lo a conèixer. El programa començarà per la fira ExproReus, on es duran a terme diversos tastos, i continuarà la setmana següent amb la Primera Festa de l’Avellana. Aquesta novetat portarà diverses activitats durant el matí i la primera entrega de guardons DOP Avellana de Reus.
També destaca la cessió del fons bibliogràfic sobre l’avellaner de Joan Gamundi a la biblioteca Xavier Amorós i l’activitat “L’avellana a l’escola!” per donar a conèixer la fruita seca entre els infants del territori. A més també inclou les Jornades Tècniques que plantegen qüestions com les varietats d’avellana i els diversos sòls, el panel de tast de l’avellana i la producció ecològica del fruit sec. En els diversos actes s'hi han sumat els ajuntaments de L'Aleixar i Alcover amb activitats com rutes, visites guiades i tastos.
Signada l'acta fundacional del nou lobby de productors
En el context del Temps d’Avellana, aquest dimecres s’ha signat l’acta fundacional de l’Associació d’Organitzacions de Productors de l’Avellana, després de tres anys a l’espera. El seu representant, Josep Moragas, ha assegurat que encaren “molts reptes”, com “la situació d’emergència per promocionar aquest fruit a tota Catalunya” i “innovar en les millores varietals per reduir la minva de les collites pels efectes del canvi climàtic”.
Una altra de les reivindicacions més repetida ha estat també la necessitat de defensar i protegir la figura del pagès per garantir el relleu generacional. La presidenta de la DOP Avellana de Reus, Ester Gomis, ha recollit també aquesta demanda assegurant que cal garantir preus justos en la producció de l’avellana.
L'Oficina Tècnica de l'Avellana renova per dos anys
Dins el Pla Estratègic per a la valorització del sector de l’avellana, des del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural s’ha apostat per mantenir dos anys més l’Oficina Tècnica de l’Avellana, que impulsa tasques com el Panel de Tast de l’Avellana. Finalment, des de les institucions també s’ha volgut fer valer la importància d’aquesta fruita seca en la imatge de la ciutat i del territori celebrant l’arribada del Temps d’Avellana, de la 1a Festa de l’Avellana i els Guardons DOP Avellana de Reus.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics