La regidoria d’Ensenyament i Política Lingüística tanca aquest dimarts 3 de maig els tallers del programa 'Família i ciutat, educació compartida', estrenat aquest curs com una evolució de l’Escola de Pares. El programa ofereix actuacions d’acompanyament a la tasca educativa de la família, i té com a objectiu proporcionar informació, formació i acompanyament en la funció educativa diària de les famílies, entesa com el pare i la mare, els avis, i altres adults que intervenen en el microsistema del nens i les nenes, a través de diversos continguts que es poden enfocar des del punt de vista de l’infant, o des del punt de vista de les habilitats dels familiars.
Aquest dimarts, 3 de maig, a la sala annexa de la Biblioteca Central Xavier Amorós tindrà lloc, a les 6 de la tarda, el taller 'D’allò que no es parla a casa: sexualitat i emocions', adreçat a pares i mares d’adolescents, amb una metodologia dinàmica i participativa. El taller anirà a càrrec de Glòria Canyet, de la Fundació Familium. Hi col·labora el Pla Educatiu d’Entorn i gira al voltant de les emocions, el desig afectivosexual i els conflictes que sovint arribena l’adolescència com una olla de pressió: entendre aquest procés hormonal i evolutiu és fonamental per poder acompanyar els fills durant aquesta etapa crítica i alhora meravellosa, entendre cadascuna de les seves fases, millorar la comunicació amb una escolta activa i assertivitat per reforçar el vincle; adquirir habilitats emocionals per gestionar millor els conflictes, a més de facilitar eines per posar límits i normes. A més, es presentarà el llibre 'Famílium 2.0. Sobreviure l'adolescència, i altres recursos'.
El programa 'Família i ciutat, educació compartida' tancarà definitivament el curs el dimecres 1 de juny a les 6 de la tarda, a la sala d’actes de l’antic hospital, amb una trobada dels grups de debat de les tertúlies dialògiques pedagògiques. Durant la sessió es presentaran els resultats obtinguts i la valoració del procés d'aprenentatge. Les accions del pla, amb tot, es desenvolupen en els àmbits següents: el desenvolupament evolutiu durant el creixement dels infants (aspectes físics, cognitius i psicològics); la seguretat en cada etapa del desenvolupament (en la llar, en l'ús de l'internet i les xarxes socials, en les relacions, en els hàbits per a una bona salut, els riscos de les substàncies tòxiques i addictives, etc.); en l'àmbit emocional (comunicació amb els membres de la família, fomentant els rols igualitaris entre pare i mare, acompanyament en la formació intel·lectual i acadèmica dels fills, temps de lleure, etc.).
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics