Dimarts, 23 de Juliol de 2024

La CUP vol un debat per definir l'estratègia comercial abans d'implementar les APEU

18 de Novembre de 2021, per Alba Cartanyà
  • Una imatge de la roda de premsa de la CUP

    CUP Reus

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) proposa analitzar i debatre "la dinamització del comerç" a la ciutat, abans de la possible implementació de les APEU. El grup municipal creu que és necessari un ple monogràfic amb la participació dels agents comercials i de la ciutadania en general per tal de definir una estratègia comercial. En aquesta línia, els cupaires lamenten que el govern reuenc no té un full de ruta "clar".  

La formació reafirma la seva negativa a les Àrees de Promoció Econòmica Urbana (APEU), després de la presentació de l'avantprojecte del Tomb de Reus a la Cambra de Comerç. La portaveu Marta Llorens ha evidenciat, en primer lloc, que "no es pot comparar Reus amb una ciutat com Nova York" en la implantació de les BID o les APEUs. En segon lloc, Llorens ha explicat que, tot i que el Tomb de Reus parla de "pagaments equitatius", en realitat hi haurà "discriminació" segons la categorització dels carrers (A, B o C) i que la presa de decisions "caurà en aquelles empreses que paguin més".

D'altra banda, Llorens destaca que el vialer amb el qual s'han basat per la redacció de l'avantprojecte "fa anys que s'ha de renovar". A més, la CUP critica que accions com la millora de l'accessibilitat, oferir serveis a la ciutadania com implantar lavabos públics o la millora de l'entorn urbà "són mesures que hauria de fer l'ajuntament com administració pública".

Els anticapitalistes tornen a alertar, a més, d'una "doble imposició als botiguers": els impostos de l'ajuntament i la taxa APEU. El grup municipal també esmenta la intervenció de la regidora de Benestar Social, Montserrat Caelles, amb relació a l'autoocupació. Així mateix la CUP es refereix al tancament d'empreses tant a la Fira com al centre de la ciutat, amb la conseqüent pèrdua de llocs de treball i remarca que, "encara que Reus Espais Vius estigui bé per aglutinar l'eix artístic de la ciutat, no facilita el lloguer de locals a possibles botiguers i botigueres".

En aquest sentit, la CUP recrimina al govern municipal i en especial al regidor d'Empresa, Carles Prats, "que parli d'economia circular i d'economia social i solidària quan, al mateix temps, inaugura i fa promoció de cadenes de menjar ràpid com el nou Popeyes". Per tot això, els cupaires posen de manifest "la manca d'una línia estratègica en l'àmbit del comerç" i reiteren la seva proposta d'un ple monogràfic per tal de definir-ho.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegitCOMENTARIS (2)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Cromwell  20 de Novembre de 2021

SERVICIOS PÚBLICOS EN ESPACIOS

El paseo desde la Estación del Tren hasta Bernal Calvó, y la variante por el Paseo Misericordia, debería ser un modelo de diseño para el disfrute de la gente peatonal, eliminando los aparcamientos de vehículos, dando esa anchura al paseo, con zonas de carga y descarga, con unos servicios público (Wáteres y aseos), con personas al cuidado del buen uso de los bienes municipales, estableciendo un pequeño precio por su uso para el mantenimiento y limpieza (esto daría varios puestos de trabajo). Pero no solo este paseo, por otras zonas de la ciudad: Boca de la Mina, Paseo Misericordia… ¡Es necesario, y en Carnaval nos ha hecho abrir los ojos para estos menesteres!
Cromwell  20 de Novembre de 2021

LA INUTILIDAD DEL GOBIERNO DE REUS.

Como ni saben, ni pueden, ni quieren, y la población les importa un adarve, han decidido hacer lo único que saben: acabar de arruinar la economía productiva y atemorizar a la gente. De forma y manera, que la tal Berasategui con la remodelación del SUR de Reus, tema estrella el Carrilet; El Carles Prat sobre los espacios vacíos de los Ravales para iniciativa de su uso para los negocios; el Pelli no lo sacas de la Boca de la Mina, la peatonal Santa Ana; la Teresa Pallarés con sus cargos (municipal y autonómico) se le ve feliz con el carril bici de la Urb. Blancafort, pero no sabe lo que hacer con la ciudad residencial de Tarragona, el edificio de la Tabacalera. Así sucesivamente… Pero eso sí, apertura de tiendas de frutería, bares, gimnasios, peluquerías, así como el cierre de centros comerciales y empresas, es el tema de actualidad. Parece hecho ex profeso para acabar de joder a ese Marruecos llamado Reus, que no cuenta con nadie para evitar que acabemos comiéndonos las hojas de los árboles.

Reportatges