Divendres, 26 de Febrer de 2021

L'Ajuntament de Reus i la Generalitat creen una comissió per reequilibrar l'Hospital

El principal objectiu del govern és fer més serveis per augmentar la facturació

07 d'Abril de 2016, per Enrique Canovaca
  • Carles Pellicer i Noemí Llauradó han comparegut per explicar el resultat de la reunió amb el conseller de Salut, Toni Comín

    Enrique Canovaca

Una comissió mixta, conformada per representants del govern municipal i tècnics del CAT-Salut, estudiarà quins són els possibles escenaris de futur per a l'Hospital de Sant Joan de Reus, després de tancar el 2015 amb un dèficit de 3 milions d'euros. Els treballadors del centre sanitari no participaran directament en aquest ens, que encara no té data per fer la primera reunió, però la consellera delegada del Grup Salut, Noemí Llauradó, ha assegurat que se'ls podrà cridar si és necessari i "se'ls mantindrà informats". Sense voler entrar a valorar les diverses mesures a aplicar, tant des d'un punt de vista de finançament com de pla d'ajust intern, l'alcalde, Carles Pellicer, ha dit que un dels principals objectius és incrementar els serveis, i per tant, els ingressos.

"Trobarem la solució, demano tranquil·litat i serenitat", ha assegurat Pellicer, qui ha dit respectar la decisió del Comitè d'Empresa de denunciar el no pagament del complement per objectius, però els ha demanat "responsabilitat" i que entenguin la situació econòmica actual. Segons l'alcalde, el to de la reunió amb el conseller de Salut, Toni Comín, d'aquest dijous al matí, ha estat "bo", i a més, els tècnics de l'Hospital i del CAT-Salut ja feia temps que mantenien converses sobre el finançament amb el nou model. Ara, aquestes converses es formalitzaran en una comissió.

"No només hem de replantejar el sistema de finançament, sinó que també els serveis que prestem", ha afirmat Noemí Llauradó, qui creu que un dels punts clau per al centre sanitari és esdevenir referència a nivell territorial. La presidenta del Grup Salut considera que no és de sentit comú que si l'Hospital de Reus pot oferir un servei de proves a pacients de tota la demarcació, alguns d'ells que provenen de Tarragona o Tortosa es desplacin a Barcelona. Aquest increment d'activitat, per tant, suposaria un estalvi per al sistema.

Assolir el nivell 5, a estudi

Una de les qüestions que haurà d'estudiar la comissió mixta creada és la possibilitat que l'Hospital de Sant Joan pugui assolir el nivell 5 en el marc del nou model de finançament, un fet que el permetria cobrar més de la Generalitat pels mateixos serveis. Preguntada sobre si aquesta opció és possible, Llauradó ha dit que ella no té, a hores d'ara, els arguments tècnics adequats com per valorar-ho. No obstant, aquesta és una petició que prové de l'àmbit polític però no del tècnic.

A la reunió d'aquest dijous, tant l'alcalde com la consellera delegada també han informat al conseller de la seva responsabilitat per implementar un pla de reequilibri intern, tasca que ha de dur a terme el director general de Sagessa, Jordi Colomer. Sense voler confirmar que els treballadors patiran retallades en la seva retribució final, Llauradó ha dit que s'hauran de prendre mesures de "caràcter intern i de gestió", unes mesures que ha de validar el consell d'administració, on els partits de l'oposició (PSC, Ciutadans i CUP) hi tenen majoria.

'No és possible' reduir el lloguer i l'IBI de l'Hospital

Preguntat per la possibilitat de reduir el lloguer que paga el centre sanitari a l'Ajuntament o d'eliminar el seu IBI, Pellicer ha dit que aquestes dues mesures no són possibles, a hores d'ara, malgrat que també s'inclouran en l'estudi tècnic i jurídic sobre els possibles futurs escenaris. "Una mesura no es pot fer per un tema legal i l'altra per un tema contractual", ha dit Pellicer.

També respecte al deute vençut de la Generalitat amb l'Hospital i que no s'ha pagat, Llauradó ha assegurat que no és un problema financer, sinó "puntual i de tresoreria". "El Govern està complint amb els seus deures de pagar", ha subratllat la responsable del Grup Salut. Per últim, Pellicer ha posat el dit a la nafra de la gestió dels governs socialistes, que segons ell, han deixat uns crèdits financers a l'Hospital de Reus que fan molt més sensible aquesta situació de dèficit pressupostari.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (6)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Pedro  09 d'Abril de 2016

Nada de comisiones

Siempre se termina haciendo comisiones de las cuales siempre salen subcomisiones para esclarecer el asunto que casi siempre no se aclara, SEÑORES POLÍTICOS QUE LES ESTA PASANDO, actúen de inmediato, primero que la generalidad pague lo que debe rápidamente, luego a que viene lo del alquiler, FUERA EL ALQUILER, pero en que están pensando estos políticos, déjense de tonterías y anulen ya el alquiler, no se quien fue el iluminado que puso este alquiler, MEDALLA PARA EL y finalmente bajen rápidamente el sueldo del gerente, hay que acomodarlo a los tiempos en que estamos y no pagarle 130.000 euros, esto es de locos, así estamos , vamos actúen ya, de no ser así la gente ya se esta cansando de todos los politicos en general, mucho hablar y nada mas

CANICLOSO  08 d'Abril de 2016

MAL VAMOS.... MALA SOLUCIÓN, MENOS COMISIONES...!!!

Cuando un político sea del color que sea, lo primero que hace es mirar su sueldo y ponerlo al día (aumentarlo), mal vamos. Que un Gerente gane 130.000 euros/año, cuando un médico/enfermara/etc., les están mirando con lupa su sueldo y a la baja, mal no funciona. Pero mal vamos en un país de pacotilla.
Sempre pagan els mateixos de la mala gestion , siempre somos los mismos. No más comisiones , no más abogados , no más gerentes que pasan y no más gente de paso . Necesitamos más manos para trabajar no para gobernar. Sentido común en todo.
El barco hace tiempo que va haciendo aguas , y los q remamos hace tiempo ya estamos cansados y con agujetas . Queremos tratar a nuestros usuarios con dignidad y también que nos traten a nosotros con dignidad.

ENFERMERA  08 d'Abril de 2016

sempre pagan els mateixos

Sempre pagan els mateixos de la mala gestion , siempre somos los mismos , que tenemos que pagar tantos platos rotos , tanto trabajadores como usuarios . No más comisiones , no más abogados , no más gerentes que pasan y no más gente de paso . Necesitamos más manos para trabajar no para gobernar . El barco hace tiempo que va haciendo aguas , y los q remamos hace tiempo ya estamos cansados y con agujetas . Queremos tratar a nuestros usuarios con dignidad i q nos traten con dignidad

Reusenc  08 d'Abril de 2016

No ens prenguin el pel!

Realment, aquests senyors deuen pensar que som babaus. Sr. Pellicer: "no és possible reduir el lloguer o l'IBI per un tema legal i l'altre per un tema contractual" és voler prendre el pel al ciutadà. Canvií el contracte de lloguer així de fàcil, perqué l'Ajuntament és llogater i l'Hospital pertany en part a l'Ajuntament. On s'és vist que algú es pagui el lloguer a si mateix? Que som rucs? O ens volen fer semblar-ho?

Anónim  07 d'Abril de 2016

EL RESULTAT DE 5 ANYS D'INOPERÀNCIA

El senador és sorprenent, a part de necessitar recòrrer a Barcelona perquè li salvin la seva mala gestió, o millor dit , la seva manca de gestió, després de 5 anys de president de la societat, encara te els nassos de dir que la culpa és dels socialistes.
Un hospital gestionat durant 25 anys de forma exemplar i amb un equipament examplar, amb uns professionals examplars i un resultat econòmic positiu.
L'excusa del retrovisor ja cansa, però el personal ja en comença a estar tip de tanta incompetència.

J. A. C. O.  07 d'Abril de 2016

Crearem una comissió!

En lloc de posar-se a fer feina: es crea una nova comissió. Possiblement els membres cobraran per assistència. Tant difícil és demanar als entesos de torn que facin una valoració? Això no hauria de comportar cap despesa adicional per empitjori la situació actual!