Divendres, 29 de Març de 2024

L'Ajuntament destinarà l'increment de diners en la recollida selectiva a diversos projectes

S'inicia la campanya 'I tu, per què recicles?' i es presenta als centres educatius de la ciutat

21 de Març de 2017, per Josep Gallofré
  • Presentació de la campanya a l'Escola Isabel Besora

    Josep Gallofré

La campanya 'I tu, per què recicles?', orientada a sensibilitzar els ciutadans de Reus per fomentar la recollida selectiva, arriba aquesta setmana als centres educatius de Primària de la ciutat. La iniciativa pretén evidenciar el benefici que pot suposar el reciclatge, i relaciona cadascuna de les fraccions de recollida selectiva -envasos, paper i cartó, orgànica i vidre- a un projecte social. L'objectiu és incrementar l'índex de recollida, els quals suposaran la disponibilitat de recursos econòmics generats per a projectes socials i culturals. "La recollida selectiva suposa un ingrés de 800.000 euros i en el cas que s'incrementi es generarà un benefici compartit", ha explicat el regidor de Via Pública, Hipòlit Monseny.

Aquest dimarts, la campanya s'ha presentat a l'Escola Isabel Besora, el primer centre on es promouen activitats per implicar els nens i les seves famílies en la separació correcta de residus. En el cas dels envasos, la campanya proposa el lema #Jogroc i vol afavorir que es destinin els recursos generats a projectes educatius i centres escolars.

Pel que fa a la fracció de paper, els ingressos obtinguts es destinaran a projectes i activitats relacionades amb la cultura, l'increment en la de vidre servirà per incrementar els ingressos en l'aprofitament alimentari i la lluita contra la pobresa, i, per últim, la fracció orgànica es destinarà a l'art.

L'objectiu global de la campanya és assolir un índex de recollida selectiva de prop del 22% (actualment la xifra és del 19,8%) pel que fa a la suma de les quatre fraccions que es recullen al carrer. Per aquest motiu, el consistori pretén mobilitzar la ciutadania i demana la seva col·laboració en la recollida selectiva. El regidor de Medi Ambient, Daniel Rubio, ha explicat que Reus es troba en un "punt de creixement estable" pel que fa al reciclatge. Tot i això, ha lamentat la disminució de la recollida de cartó "a causa dels grups que passen a buscar-lo pels contenidors per tal de vendre'l".

Quatre jornades d'activitats

L'Ajuntament de Reus inicia la campanya amb la recollida selectiva d'envasos, del 20 al 25 de març. Del 18 al 22 d'abril iniciarà #joblau, sota el lema 'Per una ciutat amb cultura'. El consistori destinarà els recursos que s'obtinguin de l'increment de recollida de paper i cartó a un projecte per traslladar la lectura i l'activitat de les biblioteques a places i barris de la ciutat. Pel que fa a l'orgànica, l'art serà la protagonista del 15 al 20 de maig. Els ingressos aconseguits serviran per a un projecte d'art urbà i la recuperació d'espais públics impulsat per col·lectiu de joves. Per últim, #joverd té relació amb la recollida selectiva de vidre, i els recursos s'utilitzaran al voltant de l'aprofitament alimentari i la lluita contra la pobresa. Les accions es duran a terme del 29 de maig al 3 de juny.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

enric  22 de Març de 2017

Tienen que ser mas transparentes

Hay que ser mas transparentes en todos estos ingresos, hay que publicar a pagina completa en donde se están gastando este dineral que ingresan de las basuras, hay que hacerlo ya de lo contrario se dice el importe pero se esconde las partidas por las que se han destinado, es una lastima, al ser transparentes hace que los que reciclamos lo tengamos mas presente y nos obligamos al reciclaje, pensando en los sitios que va destinado, por el contrario al no tener claro el destino del dinero hace que no demos importancia al reciclado.
De todas maneras se tendría que bonificar a los que constantemente reciclan, hay pueblos que ya lo hacen, esto si que da moral para reciclar