Dimecres, 27 de Novembre de 2024

L’Ajuntament té pressupostats 80.000 euros per a accions d’educació ambiental per al 2020

24 de Gener de 2020, per Redacció
  • El regidor Rubio i el batlle Pellicer, amb una docent i canalla en una activitat d'educació ambiental

    Cedida

L'Ajuntament de Reus ha ampliat la dotació pressupostària de la regidoria de Recursos Humans i Medi Ambient per fer un "salt qualitatiu" en les accions d’educació ambiental que porta a terme. L’objectiu, han exposat fonts municipals aquest divendres, "és conscienciar la ciutadania de la importància de conservar i protegir el medi ambient mitjançant la transmissió de coneixements, cerca de solucions i canvi d’actituds i hàbits per d’altres de més sostenibles". Objectius que coincideixen, s'ha subratllat, amb els del Dia mundial de l’educació ambiental, que se celebra aquest diumenge 26 de gener.

La regidoria té pressupostats per aquest 2020 un total de 80.000 euros per a accions d’educació ambiental. Seran, s'ha precisat, accions educatives a les escoles, accions de conscienciació ciutadana, i accions específiques per a comerços i empreses. El regidor de Recursos Humans i Medi Ambient, Daniel Rubio, ha afirmat que "l’educació ambiental és clau per sumar tots els esforços possibles per implantar mesures que frenin el canvi climàtic. Estem compromesos amb els Objectius de desenvolupament sostenible i l’Agenda 2030, i l’aposta per l’educació ambiental n’és un exemple".

Accions a les escoles

En l’àmbit educatiu, la regidoria "intensificarà el contacte amb les escoles per recollir les seves preocupacions ambientals amb l’objectiu de poder acompanyar-los i oferir els recursos adaptats a les seves necessitats". Actualment, l’Ajuntament ja ofereix a les escoles diverses propostes, que aniran en augment al llarg de l’any. Alguns exemples són 'Let's clean up Europe', concebuda per conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura i promoure accions de sensibilització a través de la recollida d'aquests residus abocats il·legalment als boscos, barrancs, rieres, platges, o marges de rius. Igualment, s'ha indicat que es fan accions de difusió dels serveis de deixalleria, amb la visita dels alumnes a les instal·lacions o traslladant la deixalleria mòbil als centres educatius, per donar-les a conèixer entre els alumnes "i explicar-los la importància de la recollida selectiva i el tractament individualitzat de cada residu per a un bon reciclatge".

A banda, la regidoria participa aquest divendres a la 1a Jornada d’educació ambiental de l’IES Gaudí, amb una xerrada i taller sobre la reducció de l’ús de plàstics i alumini a l’entorn escolar. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics