Dissabte, 05 d'Octubre de 2024

Neix el Pa Mestral, ideat a Reus i amb productes de la terra

El gremi aposta per la qualitat, per vèncer la ingent producció industrial

24 de Juliol de 2015, per Joan Marc Salvat
  • Joan Cabré, president del Gremi de Forners de Reus i Comarca

    Pierre Grubius

  • Pierre Grubius

L’allau de punts on anar a comprar el pa i la competència agressiva pels preus han obligat els ‘forns de tota la vida’ a repensar-se. Davant la impossibilitat de competir amb les quantitats industrials de les grans distribuïdores, la qualitat s’ha erigit com el camí a seguir pel Gremi de Forners del Baix Camp. Prenent l’exemple del pa de la Tramuntana, pensat a Girona el 2011 -amb la filosofia d’elaborar un pa artesanal amb productes de la terra-, a casa nostra també es vol explotar la idea. Pel president del Gremi de Forners del Baix Camp i propietari del Forn Cabré, Joan Cabré, “encara som un dels pocs oficis que queden i això cal posar-ho en valor”. Sobretot, afegeix, “perquè, de pa, cada cop se’n farà més, però l’important és que sigui bo i no aquesta cosa industrialitzada”. Veient aquest escenari, Cabré i el conjunt de forners de la comarca s’han decidit a impulsar el que han anomenat ‘Pa Mestral’, que es posarà a la venda a partir del mes de setembre: “Hem fet tot un seguit de proves i totes són satisfactòries”, argumenta.

Com serà el Pa Mestral?

El nou Pa Mestral estarà fet amb productes cent per cent de la terra però, per arribar-hi, caldrà seguir tot un recorregut. D’entrada, s’aprofitarà la farina que s’utilitza a Girona per al Pa de Tramuntana, però l’objectiu és acabar confeccionant una farina pròpia del Camp de Tarragona: “Ja hem lligat converses per tenir un blat nostre, que es plantarà a Santa Coloma de Queralt, però és clar, és un procés laboriós”. Els càlculs són que, un cop sembrat, crescut i segat, ja es pugui elaborar aquesta farina local. 

A partir d’aquí, “la sal que farem servir és la del Delta”, detalla el president gremial. Completarà la recepta, l’oli de Siurana, que també formarà part del resultat final i que vol donar un toc característic i diferenciador al producte. 

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

reusdigital.cat Reus Diari Digital pa mestral ideat a Reus

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (3)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Mª Mercè  27 de Juliol de 2015

Pa de tota la vida

No cal dir que el Sr.Joan Cabré, es tot un mestre...
Però la industralització, s'ha fet al llarg de molts anys amb molts productes alimentaris..d'aquells que sempre en busquem el record de quan erem petits i que practicament ja no trobem.-
Jo recordo el pa que es feia abans i no sé el perque del canvi de producció dels pastissers de tota la vida.
Encara que es ven pa " a tot i per a tot arreu " si haguessin mantingut la qualitat i el PREU, les pastisseries tradicionals, potser no hagués hagut aquesta diferència que els obliga ara a "REINVENTAR" el PA

josep  26 de Juliol de 2015

pan el verdadero

Porque no haceis el pan como antes en los años 50, sin tantas complicaciones, panes que hacia mi madre, hacia su masa en casa,para llevarlo al horno del pueblo, pan para toda la semana riquísimo,no pan como ahora que tienes que comerlo recién hecho, de lo contrario es una goma.no era tan complicado era el pan, pan,arina,agua, lñevadura y sal y su tiempo es todo.

J. A. Carricondo  24 de Juliol de 2015

Una idea collonuda

L'alimentació de qualitat és bàsica i si de retruc potenciem els productes de Catalunya: Xapó.

Reportatges