Dimarts, 05 de Desembre de 2023

Tret de sortida del curs escolar

Gairebé 15.500 alumnes comencen aquest dimecres les classes a la ciutat de Reus

06 de Setembre de 2023, per Raúl Rodríguez
  • Obertura de l'escola Pompeu Fabra a dos quarts de nou del matí

    Raúl Rodríguez

Aquest dimecres s'ha encetat el nou curs escolar 2023-2024 per a l'alumnat d'Infantil, Primària i Secundària. La ciutat de Reus arrenca la temporada amb 15.482 alumnes des d'I3 fins a 4t d'ESO, dels quals 5.628 són de l'ESO, 7.028, de la Primària i 2.826, d'Infantil. Per segon any consecutiu, el calendari escolar s'ha avançat una setmana per a l'alumnat d'aquestes etapes, mentre que els alumnes d'altres postobligatòries inicien el curs el dia 12.

"És un dia important per a la ciutat", ha explicat l'alcaldessa Sandra Guaita durant la visita d'inici de curs a l'Escola Pompeu Fabra, quan es veuen "les cares d'il·lusió, i de son, dels nens i nenes". Guaita defensa la feina dels docents i ha detallat que l'educació és "una eina de cohesió social" que permet als petits i joves emprendre el camí per "ser adults" i treballar el "talent del territori".

Enguany, les ràtios han minvat, a causa de la tendència de país a la baixa en natalitat, però la quantitat de grups a Reus (48 grups d'I3) s'ha mantingut. El setembre de l'any passat es van matricular ales escoles de la capital del Baix Camp 936 alumnes, mentre que per a aquest nou curs el nombre és de 878. La ràtio d'I3 ha passat a ser, respecte el curs anterior, de 20 a 19, fet que, tal com ha explicat la regidora d'Educació i Ciutadania, Pilar López, "dona més joc per treballar contra la segregació escolar" i afavoreix la distribució equitativa i equilibra i l'atenció personalitzada.

Els diversos plans educatius que s'impulsen tant a nivell supramunicipal com municipal, com per exemple la iniciativa dels Patis Oberts o la implicació de les escoles en el projecte RENATUReus, han de resoldre les necessitats dels propis centres i de les famílies a partir d'una "escolta activa", ha apuntat l'alcaldessa.

A Reus, hi ha un Consell Educatiu de Ciutat que actua com a òrgan de participació i assessorament en qüestions educatives i un Consell Municipal d'Infants que forma part del programa Infants Ciutadans. El consistori, en col·laboració amb el Departament d'Educació, treballa en el Pla Educatiu d'Entorn, un projecte que fa èmfasi en les activitats fora de l'horari lectiu, la implantació de propostes que fomentin aspectes com ara la lectura i l'ús del català, o que reforcin la mentoria i els circuits d'orientació.

Centre educatius a Reus

La ciutat de Reus compta actualment amb 18 centres públics amb educació infantil i primària, 1 altre que suma també la secundària, 1 escola concertada que imparteix classes per a infantil i primària, 8 més que afegeixen a la seva oferta l'ESO; 8 centres educatius d'educació secundària, 3 escoles d'educació especial, dues públiques i una concertada, i 6 escoles bressol municipals. Cal afegir al llistat altres centres com ara el Conservatori o l'Escola Oficial d'Idiomes.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges