Un ingredient probiòtic per al control del pes, desenvolupat per l'empresa ADM Biopolis i sustentat amb evidències científiques d'estudis fets pel centre tecnològic Eurecat a Reus, ha estat reconegut com 'l'Ingredient de l'any' pel premi internacional NutraIngredients Award, en la categoria de control de pes.
Efectiu en la reducció de greix a la zona abdominal
Amb el nom de Bifidobacterium lactis BPL1, aquest probiòtic mostra efectivitat per a la reducció de la circumferència de la cintura i de greix corporal a la zona abdominal, l'acumulació del qual s'associa a l'aparició d'alteracions metabòliques associades a un major risc de patir malaltia cardiovascular, com la resistència a la insulina, la hipertensió i la inflamació crònica de baix grau.
Els estudis realitzats han demostrat l'eficàcia de l'ingredient tant viu com inactivat per calor, de manera que és possible utilitzar-lo per a productes que estan sotmesos a altes temperatures durant el seu processat, ja siguin aliments o begudes. A més, en el cas de suplement dietètics, l'ingredient desenvolupat ofereix una vida útil prolongada sense necessitat de sobredosificació.
Segons explica el director de l'Àrea de Biotecnologia d'Eurecat, el doctor Antoni Caimari, "inicialment, es va demostrar, en rates induïdes a obesitat, que la suplementació amb el probiòtic inactivat s'associava a una reducció del contingut de greix visceral i dels nivells circulants de triglicèrids i colesterol LDL, també conegut com a colesterol 'dolent', i a un increment de la despesa energètica i del contingut de massa magra".
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics