La sentència del cas indica que els acomidaments no es podien justificar per motius econòmics perquè malgrat que la Generalitat va anunciar la seva marxa del consorci, l'abril de 2013, no es va fer efectiva fins el novembre del mateix any. A més, la jutgessa opina que el pressupost de 2012 estava prorrogat per l'any següent i que el Govern mantenia la seva aportació al consorci a través de subvencions.
La magistrada assegura que el consorci es va equivocar a l'hora de justificar els acomiadaments a través de l'article 52e de l'Estatut dels Treballadors, referit a entitats sense ànim de lucre. Aquest no és el cas del consorci, tal i com argumentaven els treballadors afectats. La sentència ve a confirmar, indirectament, que la marxa dels empleats es va deure a les desavinences polítiques entre l'Ajuntament i la Generalitat.
Detall de les indemnitzacions
Els diners a percebre per cadascun dels afectats es distribueix, de major a menor mesura, en 51.500 euros, 49.500 euros, 49.200 euros, 48.300 euros i 22.400 euros. D'aquestes quantitats individuals, els extreballadors ja han percebut la quantitat corresponent als 20 dies per any treballat, de forma immediata, quan van ser acomiadats. Ara doncs, se'ls hi donarà una quantitat compensatòria. Quatre dels afectats portaven al voltant de vint anys al consorci, i el cinquè, uns set anys.
L'Ajuntament de Reus manté silenci
De moment, l'Ajuntament de Reus, que ara té majoria accionarial dins del consorci, manté silenci i no entra a valorar la sentència judicial. En cas que es decideixi pagar, però, la Generalitat i la Diputació també haurien de fer front a la part proporcional d'accions que tenien al consorci, és a dir el 52% i el 33%, respectivament. Aleshores, el consistori només comptava amb el 15%.
Cal recordar que els extreballadors van demanar, durant el judici, tornar al seu lloc de feina. Un fet que a hores d'ara sembla poc probale.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics