Diumenge, 04 d'Agost de 2024

Tarkou: 'El govern de Reus no s'entén amb la consulta però sí per prohibir el burka'

L'entitat defensa el dret de les dones a dur-lo, malgrat no posicionar-se ni a favor ni en contra

25 de Febrer de 2014, per Joan Marc Salvat
  • Hilal Tarkou, en una imatge d'arxiu

    Reusdigital

"Per quina raó surt ara aquest tema? És una cortina de fum: si tenen problemes interns que els solucionin". Amb aquestes paraules Tarkou apunta que la prohibició del burka impulsada per CiU i PP respon més a les "disputes internes" entre els dos partits que governen la ciutat i a que les eleccions "són molt properes", més que no pas a un problema real.

El president de Watani va més enllà i argumenta que "si dos partits de govern no es poden posar d'acord amb un tema tan important com la consulta, com és que ara es posen d'acord amb aquest tema?". Això, assegura, "només farà créixer la dreta radical". Tarkou, a més, posa de manifest que a Reus és "una minoria la gent que porta burka". 

El president de l'entitat musulmana també ha volgut aclarir que, com a associació, "no ens posicionem ni a favor ni en contra del burka o el nicab, el que sí que defensem és el dret de les persones a dur-lo si ho consideren oportú i la llibertat religiosa". Amb aquesta norma, tal i com està plantejada, Tarkou entèn que l'Ajuntament podria incórrer en "un delicte de coacció perquè està obligant a persones de fer el que no volen i que la llei no ho prohibeix". 

L'ordenança 'limita' la llibertat religiosa

Per altra banda, Watani alerta que l'ordenança "atempta contra la llibertat religiosa: les persones han de tenir la llibertat de vestir de la forma que ella consideri oportuna". El que no pot ser, prossegueix, "és que l'Ajuntament interfereix en la manera de vestir, en un dret fonamental garantit a la Constitució i en l'Assemblea General del Parlament Europeu, del 2010, en què es va fer una recomanació a tots els governs de la UE per evitar aquest tipus d'ordenances i normes". 

El problema ara, considera Tarkou, és que Reus "ha sortit al mapa mundial com el poble que ha decidit sancionar amb 3.000 euros les persones que, segons el seu convenciment, vesteixen d'una forma i li imposen una multa per posar-se una tela". El president de Watani argumenta que mentre el govern local es preocupa per aquests afers "no es preocupen per les persones". 

Tarkou refusa que la prohibició del burka o el nicab es justifiqui, des del govern, com un problema de seguretat ciutadana: "Hem de recordar al govern de torn que la seguretat ciutadana és potestat dels agents i guàrdies de seguretat; i entre les seves funcions està la d'identificar les persones portin la cara coberta o descoberta". Per això, manté, "és absurd dictar una norma ciutadana quan ja hi ha un protocol d'actuació per part de les forces de seguretat".

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (6)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

J. A. Carricondo  26 de Febrer de 2014

Segur que som al segle XXI?

Als reductes o països on és gairebé obligat l'ús d'aquestes manifestacions ancestrals de vestimenta, en nom de no se sap bé què, acceptarien que membres de certs pobles tribals d'arreu del món anessin amb un 'taparrabos' i les mamelles a l'aire? Evidentment, NO!. Doncs cada cosa al seu lloc i a la cultura europea no hi cap, per què nosaltres no podem amagar-nos la cara, amb tota lògica. No és possible que unes poques dotzenes de siluetes anònimes puguin imposar una norma inconsistent a prop de 500 milions d'europeus..

epa  26 de Febrer de 2014

Sr. Tarkou, en les societats

Sr. Tarkou, en les societats modernes les persones circulen pels espais exteriors de forma que són fácilment identificables. En aixó consisteix el respecte a la dignitat, en permetre la pròpia identitat. També nosaltres, en el passat, hem tingut els emboscats amb les capes i els encaputxats, però això ja ès aigua passada. Què els passa a aquestes dones que s'han d'ocultar als ulls dels demés? Són veritablement lliures quan porten el burca, o són víctimes d'una tradició matxista i caduca.

Roger Tarradas  26 de Febrer de 2014

Religió o masclisme

El senyor Tarkou hauria de facilitar-nos el punt exacte de l'Alcorà on es diu que les dones hagin de portar birka o nicab, o aclarir si igual que passa en altres religions aixó ha sigut una norma imposda pels clergues.

Joan Camarassa  26 de Febrer de 2014

Per el Sr. Hilal Tarkou

I perquè jo, no puc anar al banc amb passamuntanyes?. La meva llibertat acaba, just on comença la de la persona que no és identificable.Com l'identifico jo?

Josep Maria  25 de Febrer de 2014

Senyor Tarkou, no ens doni lliçons!

Amb tots els respectes per aquest senyor, però, ningú li ha demanat la opinió sobre aquest tema. A més, si vol burques, que marxi de Catalunya per que aquí hi ha uns drets i unes llibertats i no tolerarem que persones com ell que defensen que les dones vagin tapades i estiguin reprimides ens vingui a donar cap tipus de lliçó.
Per fi en aquesta ciutat es prenen mesures coherents i es defensa la nostra llibertat. Fora repressors, enhorabona al govern de Reus per una ordenança valenta i que defensa la llibertat i els drets dels ciutadans de bé

Estupefacte  25 de Febrer de 2014

JA HO DEIEN

Des que van començar a arribar els immigrants del nord d'africa de forma massiva, van sorgir veus, titllades sempre de racistes i feixistes, que avisaven del que estava per vindre.
Van arribar majoritàriament persones totalment alienes a nosaltres i les nostres costums, amb una forma de vida i cultura incompatible amb els nostres valors occidentals, van arribar amb comportaments que crèiem ja superats.
És lògic, s'organitzen, formen les seves associacions amb l'objectiu d'intentar imposar tot el que puguin sobre la base de la seva visió del món segons la seva cultura i religió.
Ara prohibeixen el burca (arriba fins a ferir la sensibilitat veure una persona així pel carrer, fins els nens petits s'espanten i es posen a plorar quan es topen amb semblant aberració) però no solucionen el problema de base.
Tot segueix el seu curs, en uns anys passarà a ser obligatori per a totes les dones de segons quina zona de Catalunya, portar això o la seva versió light (vel).
Si no ... al temps.

Reportatges