Dijous, 12 de Setembre de 2024

«El Messies de Händel» protagonitza la Gala Benèfica de la Fundació Josep Carreras contra la leucèmia

02 de Desembre de 2021, per Josep Cartanyà
  • La presentació de la gala ha estat aquest dijous

    Cedida

"El Messies de Händel és un èxit que s'ha convertit en patrimoni universal dels amants de la música". Amb aquestes paraules s'expressava la presidenta de la Fundació Auditori Josep Carreras de Vila-seca, Àngels Poblet, per fer valer el concert que protagonitzarà la Gala Benèfica, que tindrà lloc el dissabte 11 de desembre, a les 8 del vespre, a l'Auditori, i que anirà a càrrec de la Franz Schubert Filharmonia (anteriorment coneguda com Orquestra Simfònica Camera Musicae), i del Cor Francesc Valls, sota la direcció de Paul Agnew.

Aquest concert extraordinari i de "primeríssim nivell", ha dit Poblet, anirà destinat en benefici de la Fundació Josep Carreras contra la leucèmia, amb el suport de la Fundació “la Caixa” a través de CaixaBank. També comptarà amb una fila zero de l'esdeveniment per tal d'aconseguir el màxim de fons per a la lluita contra aquesta malaltia.

En aquesta ocasió, la Franz Schubert Filharmonia, el Cor Francesc Valls, dirigits per Paul Agnew, juntament amb la soprano Eugenia Boix, la mezzosporano Marta Infante, el tenor Albert Casals i el baríton Elías Arranz interpretaran els highlights (fragments) d’El Messies de Händel, un concert “que farà vibrar i posar dempeus el públic de l’Auditori”, ha assegurat Àngels Poblet.

Es tracta d’una obra coneguda, sobretot per l’Al·leluia, un dels grans hits de la música clàssica. L’alcalde de Vila-seca, Pere Segura, ha recordat durant la roda de premsa “la gran aposta musical des del municipi de Vila-seca” que, en ocasions com la gala benèfica, es reforça amb “una vessant solidària gràcies al compromís de la Fundació Josep Carreras contra la leucèmia i Fundació “la Caixa”.

En aquest sentit, el director de Banca d’Institucions de CaixaBank a Tarragona, Alexis Gómez, ha expressat que “és un plaer la relació institucional d’amistat que s’ha creat amb Vila-seca i ens complau formar part d’aquest equip perquè la gala benèfica sigui un èxit”.

Per la seva banda, el gerent de la Fundació Josep Carreras contra la leucèmia, Antoni Garcia Prat, ha recordat que "des de la fundació portem més de mitja vida col·laborant amb Vila-seca“, alhora que ha dsetacat la importància d’actes com aquest per la Fundació:“un magnífic concert que esdevindrà una gran festa de Nadal”.

Les entrades



Les entrades per la Gala Benèfica es poden adquirir al web de l'auditori www.auditorijosepcarreras.cat o des d'una hora abans de l'inici del concert.

Cal recordar que la Gala a benefici de la lluita contra la leucèmia es va començar a celebrar l'any 2002 amb l'actuació de Josep Carreras i posteriorment han actuat les sopranos Isabel Rey, Ofèlia Sala, Pilar Jurado, Lynne Dawson, Barbara Hannigan, Ainhoa Arteta i María Bayo; la contralt Ewa Podles; la mezzosoprano Nancy Fabiola Herrera; la cantaora de flamenc Estrella Morente; la cantant Martirio; els tenors Jaume Aragall, Sergi Giménez i Josep Bros; el baríton, Àngel Òdena; l'Orquestra Simfònica del Vallès, l'Orquestra de l'Acadèmia del Liceu i el conjunt musical Orpheus XXI creat a iniciativa del mestre Jordi Savall.
Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges