Dimecres, 07 d'Agost de 2024

«Convivium», la nova recreació històrica de l'antiga Tàrraco sorgida de les aules

22 de Febrer de 2022, per
  • Instant de la presentació a l'IES Vidal i Barraquer.

    Tjerk van der Meulen

Aquest matí l'alumnat del CFGS d'Animació Sociocultural i Turística de l'Institut Vidal i Barraquer, han presentat un nou projecte de recreació històrica com a eina d'aprenentatge, sobre el Convivium al món romà, que formarà part del programa oficial del Festival Tarraco Viva d'enguany.

La col·laboració entre el Festival Tarraco Viva i el CFGS d'Animació Sociocultural i Turística de l'Institut Vidal i Barraquer, es va iniciar fa dos anys amb la recreació històrica Grafits: La xarxa social de l'antiguitat. Aquell primer projecte pedagògic va ser reconegut amb un Premi Baldiri i Reixac i aquest proper mes de març es presentarà com a experiència d'èxit al I Simposium Internacional de professionals de l'Animació sociocultural. Aquest és un projecte pedagògic desenvolupat conjuntament pels responsables de l'organització del Festival Tarraco Viva i l'equip docent del cicle formatiu, amb la finalitat d'interessar els joves en la història i en especial en el fet de saber-la explicar.  

El tema escollit és sobre els banquets al món romà, que amb el títol Convivium: Representació social i ostentació del banquet romà pretén aprofundir entorn a les relacions socials i els costums en un sopar en una casa benestant, així com també els aliments i els plats que es cuinaven fa més de 2.000 anys.

Prèviament han fet recerca d'informació, han desenvolupat coneixements de guionatge teatral, així com d'escenografia i vestuari. El projecte ha comptat amb la col·laboració i l'assessorament de diferents professionals i entitats.  

En aquest sentit el treball que han hagut de realitzar els alumnes ha comportat una visita al Museu nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT); la consulta del seu fons bibliogràfic; una visita dinamitzada pel Mercat Central per conèixer els aliments de la mà d'Auriga; un taller de cuina romana a càrrec de Domus Apicius; la visita al taller del grup de recreació històrica Projecte Phoenix per conèixer de prop la tasca de documentació històrica, en relació als materials i les tècniques de recreació d'eines, vestuari, etc. i una classe amb Joaquín Ruiz de Arbulo, catedràtic d'Arqueologia de la URV.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges