Diumenge, 14 de Juliol de 2024

Suport unànime a la moció cupaire per «facilitar» l'acollida de refugiats

18 de Març de 2022, per
  • El cupaire Edgar Fernández, al ple

    CUP Reus/ Twitter

A la recta final del ple d'aquest divendres, el debat s'ha centrat en les mocions de l'oposició. Les dues primeres, de la CUP Reus, han rebut el suport unànime de tots els grups amb representació. La primera ha abordat l'acollida de persones refugiades a la nostra ciutat, en el context de la invasió russa d'Ucraïna. L'alcalde, Carles Pellicer, ha assegurat que "volem treballar per l'acollida de les persones refugiades amb transversalitat i des de totes les regidories". El text validat insta el consistori a "facilitar" l'acollida de refugiats a la capital del Baix Camp. 

A l'exposició de motius, el regidor Edgar Fernàndez ha comentat que "l'estat espanyol només accepta el 5% de les peticions d'asil, i triga una mitjana de dos anys i mig en respondre quan ho hauria de fer en 15 dies". Tot elevant l'abast de la moció, el cupaire ha subratllat que "la solidaritat de la societat catalana, espanyola i europea amb les persones refugiades ucraïneses és admirable; tant de bo aquesta solidaritat l'estenguéssim als milions de refugiades per les desenes de conflictes armats, entre altres causes, arreu del món". 

Dues mocions socialistes



Després, la moció ha estat sobre la reutilització de bicicletes i altres vehicles de mobilitat personal, que es troben al dipòsit municipal i que no hagin estat reclamats pels seus propietaris en el termini legal establert, que és de dos mesos. La proposta dels independentistes ha estat aprovada per unanimitat, i estableix que els vehicles siguin posats a l'abast del veïnat amb menys recursos i a entitats socials. 

Per contra, el PSC no ha aconseguit prou suports per tirar endavant una moció per "millorar la seguretat ciutadana" a Reus. Tot i comptar amb els vots favorables de Cs i del regidor no adscrit, Raúl Meléndez, el govern i la CUP s'hi han oposat. En canvi, han seduït el govern (qui ha introduït esmenes) a una segona moció, aquesta per "facilitar" l'ocupació de locals comercials buits als barris. "Un local net i mínimament il·luminat pot captar l'atenció d'empresaris i redueix la sensació d'inseguretat", ha raonat el portaveu socialista, Andreu Martín. 

Des del govern, a través dels regidors Carles Prats i Montserrat Caelles, s'han defensat les polítiques que s'impulsen per al comerç des del consistori, des de Reus espais vius fins als Bons Reus. La CUP s'ha abstingut en considerar la proposta "poc concreta"; i Cs ha fet el mateix. Meléndez hi ha donat suport.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges