Diumenge, 14 de Juliol de 2024

Josep Pallarès guanya per prop de mig miler de vots i serà proclamat rector de la URV

03 de Juny de 2022, per Josep Maria Llauradó Serra
  • El nou rector de la URV, Josep Pallarès, amb el seu equip.

    Josep M. Llauradó.

No hi ha hagut sorpresa. Josep Pallarès ha guanyat a força distància de l'altra candidata, María José Figueras, les eleccions al rectorat de la Universitat Rovira i Virgili (URV). El que serà proclamat nou rector de la URV el 9 de juny ha afirmat que ofereix la "mà oberta" per "treballar colze a colze" a "tota la comunitat universitària". A més, ha comentat que el nivell de participació és "comparable a la majoria d'universitats catalanes que han fet votacions electròniques", fins i tot en el cas dels estudiants "la segona més alta" del sistema universitari català. "Comencem una nova etapa", ha dit, per "implementar les actuacions que tenim previstes durant els propers quatre anys".

La participació, de nou, ha estat baixa, però més elevada que en altres cites electorals de la mateixa institució. En total, un 25,76% de les persones cridades a emetre el seu vot han decidit fer-ho, és a dir, 4.765 de les 18.497 censades (400 més que al passat mes de maig). El vot s'ha fet de forma electrònica i el col·lectiu amb més participació ha estat el del professorat doctor amb vinculació permanent, així com el personal d'administració i serveis (PAS), en els dos casos 9 de cada 10 han decidit participar-hi.

En la seva compareixença després d'anunciar-se els resultats, la candidata i fins ara rectora María José Figueras (42,23% dels vots ponderats) ha recordat que el seu mandat s'ha vist marcat per la pandèmia i ha demanat al nou rector que tingui un tarannà "integrador" de "les diverses formes de veure la nostra institució". Sobre l'escassa participació, ha assegurat que una de les possibles causes de la manca d'interès especialment entre els estudiants ha estat que es trobin en ple període d'exàmens i de final de curs, un aspecte que ha assenyalat que s'hauria de millorar en properes convocatòries.

El procés de votació segons la URV s'ha fet sense "cap incidència destacable". Malgrat que els estudiants numèricament siguin els que més hi han participat (2.651), el seu vot ponderat els desanima a l'hora de fer-ho, ja que un vot estudiantil val dues vegades menys que el d'un professor doctor amb vinculació permanent. Tan sols un 17,27% d'aquest col·lectiu ha acudit, doncs, a les urnes.

Durant els propers dies es formarà l'equip de Josep Pallarès (amb el 57,77% dels vots ponderats), amb un gerent i un vice-gerent, i un procés participatiu ja obert durant la campanya amb els estudiants.

[noticiadiari]45/45077[/noticiadiari]
 

El nou rector de la URV, Josep Pallarès, amb el seu equip. Foto: Josep M. Llauradó

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges