Dilluns, 26 d'Agost de 2024

L'Observatori de Dades mostra l’evolució de la població, l'ocupació i l'activitat econòmica de Reus

29 de Desembre de 2022, per Estel Romeu
  • L'Observatori de Dades ha estat un treball de les regidories d'Empresa i Benestar Social, amb el Mas Carandell

    Estel Romeu

Conèixer les dades sociodemogràfiques de Reus, desgranar la situació d'atur a la ciutat o saber quin és el sector amb més empreses. Aquestes són algunes de les respostes que es poden trobar a través de l'Observatori de Dades, la nova eina disponible a partir d'aquest dijous a la pàgina web de l'ajuntament

L'Observatori de Dades mostra les dades amb gràfics interactius

 
El portal, impulsat per la regidoria d'Empresa i Ocupació, l'IMFE del Mas Carandell i la Regidoria de Participació, ofereix les dades econòmiques i sociodemogràfiques de la ciutat des del 2017 fins a l'actualitat. L'Observatori de Dades posa a disposició de la ciutadania les dades municipals de l'ajuntament i altres institucions en format de gràfics tant per a l'interès dels ciutadans com del teixit productiu. "Fem un pas més en el projecte de Govern Obert, fins ara posàvem les dades a disposició de la ciutadania i ara, en facilitem la comprensió", ha ssegurat el regidor d'Empresa, Carles Prats. 

L'eina es divideix en tres grans blocs: Població, amb dades sociodemogràfiques de les persones empadronades a Reus; Mercat de Treball, amb dades de l'atur registrat a Reus; Teixit Empresarial, amb informació de les activitats econòmiques de Reus. Els tres blocs disposen d'informació organitzada en gràfics interactius que divideixen les dades per edats, sectors, anys o altres paràmetres. 
 

Un dels gràfics que es poden trobar a l'Observatori de Dades Foto: Reus.cat


Segons la regidora de Participació, Montserrat Flores, "l'objectiu és fomentar l'ús i la reutilització de la informació que té l'Administració i que pugui ser utilitzada per la ciutadania". El projecte ha tingut un cost de 12.395 euros (sense IVA inclòs) i forma part del Pla de Reactivació Econòmica i Social de l'ajuntament. El portal busca fomentar la informació perquè sigui útil a ciutadans i empreses per potenciar el seu creixement i nous llocs de treball. 

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics