Dijous, 15 d'Agost de 2024

El Reus Deportiu guanya per 3 a 0 el Sant Cugat, en un partit que es decideix en el tram final

22 de Gener de 2023, per Jordi Benavent Bodro
  •

Després d'un mes, el Reus Deportiu Virginias ha tornat a jugar un partit al Palau d’Esports, per enfrontar-se al Sant Cugat. Els santcugatencs, entrenats pel que va ser porter roig-i-negre Joan Carles Vadillo, han arribat a Reus en una situació complicada, ocupant els llocs de descens i necessitats de punts per capgirar la dinàmica negativa i intentar salvar la categoria. Pel que fa al Reus en aquesta temporada, s'ha mostrat molt segur a casa, on només ha cedit un empat a 1 contra el Caldes, i la resta han estat victòries. Com la d’aquest dissabte, per 3-0.

El tècnic roig-i-negre, però, no es refiava de la situació d'un Sant Cugat sense res a perdre a la seva visita a la capital del Baix Camp. Durant la setmana, Jordi Garcia ha recordat als seus jugadors, el que és patir en el partit de la primera volta per aconseguir la victòria en els darrers minuts.

En els primers minuts de partit ja es va poder veure que seria un duel de picar pedra. Ambdós conjunts no van renunciar a l'atac.  El Reus Deportiu elaborava les jugades i les finalitzava per posar a prova el porter francès del Sant Cugat, Baptiste Bonneau, i els visitants es plantaven fàcilment davant de Martí Zapater.

Els minuts passaven i ningú obria el marcador. Com si fos una partida d'escacs, Jordi Garcia movia totes les peces que tenia a la banqueta per trobar una solució. El jove de la base de l'hoquei roig-i-negre Guillem Jansà, amb xuts ben dirigits, va ser un dels jugadors que va posar més a prova el porter visitant. Per la seva banda, Vadillo, corregia constantment els seus homes que es veien esperonats per la seguretat que els donava l'actuació del seu porter.

Amb l'empat inicial a zero es va arribar al descans. El tècnic reusenc havia de reordenar al seu equip per trencar la teranyina que els visitants havien teixit davant de la porteria.

En la represa, els reusencs van sortir decidits a trencar l'empat de l'electrònic. Les oportunitats de gol se succeïen sobre la porteria del Sant Cugat, però, novament, l'actuació d'un Bonneau agegantat ho evitava.

Els minuts passaven i els nervis es començaven a notar sobre la pista. Al minut 34, Marc Julià va veure la targeta blava i la falta directa posterior no la va aprofitar Pau Gilabert. L'italià del Reus Deportiu, “Checco” Compagno va empènyer el jugador del Sant Cugat i els àrbitres van assenyalar penal que tampoc va transformar Pol Galbas.

Els reusencs van jugar amb un jugador menys durant 2 minuts, un fet que no van saber aprofitar els vallesans. El partit va entrar en una dimensió de sense control. Això va obligar a asserenar els ànims dels jugadors des de les banquetes, fins que una combinació entre Sergi Aragonès i David Gelmà va servir per fer el primer gol, amb l’alegria corresponent dels seguidors reusencs.

Un minut més tard, una enganxada al centre de la pista va provocar una targeta blava per Joan Carles Vadillo, que va protestar la decisió dels col·legiats. El segon gol arribava en el segon llançament que va fer Marc Julià. En el primer, Bonneau es va moure abans d’hora.  Amb el partit decidit i en el darrer minut, novament Marc Julià establia el definitiu 3 a 0 amb una jugada personal.

La pròxima setmana, el Reus Deportiu ha de disputar dos partits. El dijous, a les 9 del vespre, rebrà la visita dels francesos del Saint-Omer en l'estrena de la fase de grups de la Lliga europea, i dissabte a les 8 del vespre, jugarà a la pista de Caldes de Montbui per disputar la setzena jornada de l'OK Lliga.

Fitxa del partit:

Reus Deportiu Virginias: Martí Zapater, Sergi Aragonès, Marc Julià, ‘Checco’ Compagno i David Gelmà.

Solideo PHC Sant Cugat: Baptiste Bonneau, Joan Farnés, Pol Galbas, Abel Moya i Xavi Serrallonga.

Àrbitres: Jordi Reverter Garcia i Aleix Gorina Bail.

Gols: (’42) 1-0 David Gelmà; (’44) 2-0 Marc Julià (f.d.) i (49’47”) 3-0 Marc Julià.