Dimecres, 14 d'Agost de 2024

Exigim l'ampliació de l'escola d'Almoster

16 de Febrer de 2023, per
  • Exterior de l'escola d'Almoster

    Google Maps

Després de 15 anys de discussions i promeses per part de l'Ajuntament d’Almoster i el Departament d’Educació, l'ampliació i renovació de l'escola Ramon Sugrañes d’Almoster continua sense veure la llum a dia d’avui. La comunitat educativa està preocupada per les condicions en què es troben les instal·lacions de l'escola, que són cada vegada més antigues i inadequades per a les necessitats tant dels estudiants com dels professionals que hi treballen.

Entre moltes altres mancances, les aules de cicle superior i el menjador de l’escola estan ubicats en dos petits mòduls prefabricats amb mal aïllament tèrmic i poca llum des de fa 15 anys. Això implica una mala gestió del menjador degut a la manca d’espai tant pels alumnes com pel mobiliari. A tot això s’hi afegeix l’existència de problemes greus en dies de mal temps (inundacions, fred).

A més de l’estat deficient de les instal·lacions actuals, l’escola s’ha quedat petita davant l’increment d’alumnes i de la nova realitat educativa.

- Les aules son petites, amb una capacitat màxima de 15 alumnes la majoria d’elles.

- Manquen aules auxiliars per a desdoblaments o especialitats (música, informàtica, arts plàstiques).

- No existeix un espai cobert (gimnàs) que permeti fer treball de psicomotricitat, educació física o altres activitats; els dies de mal temps l'alumnat deixa de fer l’activitat curricular d’educació física.

- No hi ha despatxos per al professorat ni sales auxiliars on es puguin fer reunions amb les famílies.

- L’espai de biblioteca està ubicat en el mateix rebedor de l’escola degut a la manca de cap altre espai.

- El pati dels alumnes de cicle mitjà és petit, sense diversitat d’espais i que, a més, allotja els mòduls de cicle superior i menjador, així com les escales d’accés a l’escola.

La renovació i ampliació de l'escola és una necessitat imperiosa. El col·lectiu de famílies amb el suport dels mestres exigim la redacció d'un pla amb terminis i accions concretes així com l’inici urgent de les actuacions necessàries per garantir unes condicions adequades d'aprenentatge i treball per a tots els membres de la comunitat educativa.

A les famílies i l’equip docent ens consta que la causa principal d’aquest retard han estat els problemes amb els terrenys disponibles per a l'ampliació, ja que les negociacions s'han estancat en diverses ocasions. D’altra banda, el Departament, coneixedor d’aquesta situació, ha iniciat l’estudi de necessitats del futur equipament.

Tanmateix tant l’AMPA com l’equip docent considerem que 15 anys han estat més que suficients per trobar solucions i iniciar accions reals que permetin disposar d’unes instal·lacions que cobreixin les necessitats bàsiques de l’alumnat com ja s’ha fet en moltes altres poblacions. Aquesta situació és inacceptable i posa en evidència la manca de compromís de l'ajuntament amb la millora de les condicions educatives de la nostra localitat.

Famílies de l'escola d'Almoster.

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges