Dilluns, 22 de Juliol de 2024

L'Arxiu de Reus fa valer el fons del Col·lectiu de Teatre La Vitxeta

28 de Març de 2023, per Reusdigital.cat
  • Una imatge de l'acte

    Cedida

Aquest dilluns 27 de març se celebra el Dia Mundial del Teatre, data escollida per l’Institut Internacional del Teatre (ITI). La jornada commemorativa té l’objectiu de promoure les arts escèniques en tot el món, i permetre que les diferents comunitats, col·lectius i institucions promoguin el seu treball i el difonguin al gran públic.

Per tal de sumar-se a aquesta celebració i atès que la ciutat de Reus té una llarga tradició de cultura teatral, l’Arxiu Municipal "vol valorar el fons", ingressat l’any 2022, del Col·lectiu de Teatre La Vitxeta. Durant l’acte, que s'ha fet aquesta tarda a les dependències de l’arxiu, a més d’explicar com s’ha tractat arxivísticament el fons, se n’ha comentat el contingut i s'ha aprofitat per fer un recorregut per la història del col·lectiu a través de la conferència Fa vint anys que feia vint anys. Col·lectiu de Teatre La Vitxeta 1983-2003, a càrrec de Dolors Juanpere, una de les fundadores de l’entitat.

El Col·lectiu de Teatre La Vitxeta va ser fundat l’any 1983 amb la voluntat d’agrupar les iniciatives teatrals de Reus, la comarca i àmbit d’influència. Es va dissoldre l’any 2003. A partir de l’any 2004 alguns del actors del Col·lectiu La Vitxeta van constituir el Col·lectiu En Veu Alta, de la Biblioteca del Centre de Lectura, oferint cicles de lectures dramatitzades fins avui.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges