Diumenge, 13 d'Octubre de 2024

Andrea Grau reivindica a Reus l''indie' intimista del territori

La cantant tarragonina serà una de les artistes de l'Àrea Village del Reus Music Festival

04 de Setembre de 2024, per Aleix Pérez
  • Imatge de l'Andrea Grau

    Cedida

La primera edició del Reus Music Festival convertirà la capital del Baix Camp en un dels epicentres de la música independent. Pel Parc de la Festa hi passaran agrupacions consolidades dins del panorama estatal, com són La Casa Azul, Siloé o Oques Grasses, però també reconeixerà artistes emergents del territori. En l'anomenada Àrea Village, quatre cantants mostraran els seus primers treballs, en el que és una carta de presentació al públic reusenc. Entre les escollides està Andrea Grau (Tarragona), que actuarà el divendres 6 de setembre a l'escenari Village, i amb la qual Reusdigital.cat ha tingut l'oportunitat de parlar de la seva carrera i com la vida i la música es retroalimenten. L'artista tarragonina actuarà després de Juls i abans de Lau Gibert. Aquest espai clourà amb l'actuació el dissabte de Raquel Branda i Katta Lana & Brauer. 

En el cas de Grau, va treure el seu primer senzill, 'tquiero', a finals de 2022, i a causa de la bona rebuda va començar a fer música. En aquesta, la cantant ha trobat la manera posar en ordre els seus pensaments, com qui escriu en un diari. "Intento buidar allò que tinc dins i transformar-ho en una cançó perquè no em pesi tant en el dia a dia", detalla l'artista, "la música que faig és qui soc". Per aconseguir canalitzar aquestes emocions en melodies, la cantant ha anat evolucionant la seva sonoritat, emmarcant-se ella mateixa en un estil 'indie' pensat per gaudir-se en un ambient tranquil. "Vull que la gent se senti identificada amb les meves lletres", confessa, i amb els seus últims senzills s'ha volgut allunyar de les temàtiques més convencionals d'amor i desamor.

Amb relació a l'augment de la música urbana, Andrea Grau reivindica el paper de la música independent catalana, que intenta fer-se espai en iniciatives com el Reus Music Festival. També reivindica el paper de la banda en la música en directe: "no m'agradaria sortir sola a un escenari", explica, i que el vincle que es genera amb els integrants del grup genera una confiança més gran en el seu projecte.  

Grau també fa incís en el canvi de paradigma constant de l'escena musical, en el qual "cada vegada deixem menys espai perquè es desenvolupin els gèneres". La cantant obre la porta a publicar un disc, refermant el procés que ha viscut, que ha resultat en un seguit de cançons amb les quals pot donar una linealitat en el seu directe. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges