Coincidint amb el 25è aniversari del celler Clos Galena, s'ha presentat el vi commemoratiu el 'Clos Galena 25 Anys d’un somni', un producte únic i de col·leccionista, que només es produirà en l'anyada d’aniversari. Només se n’han fet 1.398 ampolles numerades al preu de 125 euros cada una. Aquest vi de gust afruitat, fresc i elegant, està elaborat amb garnatxa, carinyena, sirà i un 1% de cabernet sauvignon. Aprofitant l'efemèride també es posaran al mercat algunes anyades històriques de Galena i Clos Galena procedents de l’enoteca del celler.
Enguany fa 25 anys de la fundació del celler Clos Galena a la DOQ Priorat. Al capdavant del projecte hi ha Merche Dalmau i l'acompanyen a la direcció tècnica Toni Coca i Enric Amorós com a responsable de les vinyes. Avui, Merche Dalmau, propietària i gerent de Clos Galena, produeix 155.000 ampolles anuals, de les quals 95.000 corresponen a la DOQ Priorat, 50.000 DO de la Terra Alta i a la de 10.000 DO Montsant i exporta un 70% de la producció a països com Suïssa, Alemanya, Puerto Rico i Mèxic.
Miguel Pérez, va fundar el celler al 1999 al municipi prioratí del Molar, concretament a la finca de la Solana amb onze hectàrees de vinya pròpia, tot i que actualment s’acosten a la trentena. Però la seva mort el 2013 va situar Merche Dalmau al capdavant d'aquest immens projecte vitivinícola. Dalmau va deixar la farmàcia on treballava a Reus i es va començar a dedicar en cos i ànima al celler, això si, amb l'ajut de Toni Coca a la direcció tècnica i d'Enric Amorós com a responsable de vinyes. També cal esmentar noves incorporacions com la de Montse Caellas com a responsable de màrqueting i la de Cristina Pérez Dalmau, filla de la Merche i el Miguel.
En la trobada celebrada al restaurant Can Bosch de Cambrils per celebrar l'aniversari del celler, Merche Dalmau s'ha mostrat preocupada per la sequera persistent que afecta a tota la comarca del Priorat i que ha fet que enguany disminuís molt la producció. Tot i que l'objectiu de Clos Galena no es tenir una gran producció sinó una producció d'alta qualitat, la preocupació per la sequera va més enllà de la collita d'enguany i se centra en la supervivència de les vinyes.
Clos Galena també aposta pel vessant social, tot fent-se present en projectes solidaris, així com per l'enoturisme col·laborant amb el manteniment i coneixement del territori.
L'èxit més important del Celler Clos Galena va ser aconseguir ser el primer vi català servit al sopar dels Premis Nobel a Estocolm de l'any 2107. Gràcies a això el el seu vi 'Formiga de Vellut' es va internacionalitzar mundialment. A més, a finals del 2023 també van rebre a París el premi al celler de l'any als The European Awards organitzats pel Professional and Business Excellence Institut. Aquest 2024 també participarà a Londres (Anglaterra) en el Decanter Fine Wine Encounter Tasting.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics