Dijous, 15 d'Agost de 2024

L'AEQT participa en l'entrega de diplomes del primer mòdul de plàstics de química industrial

El sector químic tarragoní aposta per la formació en el camp dels plàstics, que representa el 50% de la producció espanyola

05 de Desembre de 2014, per Redacció
  • Entrega de diplomes del primer mòdul de plàstics en el grau de química industrial, a l’IES Comte de Rius de Tarragona.

    Cedida

En el seu discurs, el representant de l’AEQT, Joaquín Adell, s’ha referit a la importància de cuidar l’entorn formatiu que hi ha en la indústria química i la necessitat que hi havia de fer un primer pas en el camp dels plàstics, com ha estat aquesta primera edició del mòdul específic. I és que sent Tarragona el major productor de plàstics de l’estat - el 50% de la producció es fa aquí - era vital començar a tenir material dedicat a aquesta branca de la química.

El mòdul de plàstics va tenir el format d’un curs intensiu i va néixer de les bases didàctiques proposades pel projecte APQUA (projecte d’Aprenentatge dels Productes Químics, Usos i Aplicacions) i la Universitat Rovira i Virgili, comptant amb la col·laboració del Pere Martell i amb el patrocini de l’AEQT (Associació Empresarial Química de Tarragona) i Plastics Europe, l’associació que representa els fabricants europeus de matèries primeres plàstiques.

La projecte APQUA de la URV va ser l’encarregat de fer l’adaptació dels continguts per a la inserció del mòdul a les característiques del Programari del Cicle Formatiu de Grau Superior. El conveni signat entre el Departament d’Ensenyament de la Generalitat i l’AEQT, que recull el marc legal en matèria de formació professional és el que preveu la possibilitat que les empreses puguin participar en el disseny de plans formatius i curriculars de CFGS amb programes com el que representa el mòdul de plàstics.

L’acte va comptar amb la presència del president de la Comissió Sociolaboral de l’AEQT, Joaquin Adell; el Director de l’IES Comte de Rius, Francesc Roca; i la representant de Plastics Europe, Maria Dolores Ruiz.

 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges