Dissabte, 23 de Novembre de 2024

Ara Reus porta a la fiscalia la indemnització a l'exassessora d'Alícia Alegret

Consideren que pot ser constitutiva dels delictes de prevariació, malversació de cabals públics i falsedat en document públic.

22 de Desembre de 2014, per Enrique Canovaca
  • Jordi Cervera, amb la denúncia a la fiscalia a les mans

    Enrique Canovaca

El partit municipalista entén que el pagament de 30.000 euros a l'extreballadora del PP no s'hauria d'haver realitzat a través d'Innova, "perquè són diners públics" i perquè aquesta transacció "precisa de l'autorització de l'òrgan competent de l'administració pública demandada, que tampoc consta que hagi existit". En aquest cas, segons Ara Reus, hauria de ser el propi interventor qui autoritzi aquesta indemnització i "com que no ha estat així, no hi ha cobertura legal". Aquesta fiscalització de l'interventor es basa en el decret d'alcaldia de l'1 d'agost de 2012, signat pel propi alcalde, Carles Pellicer.

D'altra banda, Ara Reus també sosté que els informes jurídics per justificar el pagament "s'haurien adaptat a les necessitats de l'Ajuntament o de la persona que hauria autoritzat el pagament", una persona que des del partit desconeixen qui és. Cervera ha subratllat que hi ha un primer informe, emès el 3 de desembre de 2014, una setmana abans de l'acord, per l'advocat laboralista de Tarragona, Josep Maria Comas, en el qual es recomana intentar arribar a un pacte entre les parts i es reconeix que la indemnització pactada és molt superior als 45 dies per any treballat.

Preguntat per com l'advocat podria conèixer els diners a pagar, quan encara no s'havia signat l'acord, Cervera ha dit no saber-ho. No obstant, el dia 11 de desembre de 2015 es va fer la conciliació entre les parts pel presumpte delicte d'assatjament laboral, mentre que la trobaba per solucionar la demanda laboral s'havia suspès unes setmanes abans. Per tant, les parts es podrien haver trobat amb anterioritat.

Cervera sí que ha criticat un segon informe presentat pel mateix advocat, el 15 de desembre de 2015, el mateix dia del consell d'administració de Reus Serveis Municipals, en el qual, l'alcalde, Carles Pellicer, va donar les explicacions de l'acord. En aquest text, Josep Maria Comas diu, segons Ara Reus, que el pagament queda justificat en la millor defensa dels interessos econòmics d'Innova i de l'Ajuntament de Reus, "en l'hipotètic cas que la sentència resultat de la celebració de la corresponent vista hagués estat desfavorable".

Què diu l'interventor?

En la denúncia, Ara Reus també presenta un informe de l'interventor "en què simplement es recullen els arguments de l'advocat i s'obvia la necessitat d'acord per part de l'òrgan municipal competent". Cervera voldria conèixer "realment" quina és l'opinió de la intervenció, atès que "no s'aporta cap referència jurisprudencial, ni referent normatiu que sigui d'aplicació en l'àmbit laboral" i que permeti a les administracions i els ens dependents arribar a aquest tipus d'acords.

Per últim, el regidor tampoc entén perquè si la demanda era contra Innova i l'Ajuntament de Reus, només és l'hòlding qui es fa càrrec de la indemnització a la treballadora, "que va estar un any contractada per la corporació pròpiament dita". Cal recordar que a canvi de cobrar els 30.000 euros, molt per sobre dels 45 dies per any treballat, l'exassessora del PP va acceptar retirar els càrrecs d'assetjament laboral contra Alícia Alegret.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics