Dijous, 10 d'Octubre de 2024

El PP i l'Ajuntament de Reus homenatgen per separat les víctimes de Charlie Hebdo

Els populars lliguen una bandera francesa a una de les columnes del Kursaal, a la plaça de la Llibertat

08 de Gener de 2015, per Enrique Canovaca/ Josep Gallofré
  • Una trentena de militants i simpatitzants del PP s'han concentrat a la plaça de la Llibertat

    Enrique Canovaca

  • Concentració del govern davant les portes de l'Ajuntament de Reus

    Josep Gallofré

Reus ha mostrat la seva solidaritat amb les víctimes del setmanari satíric francès Charlie Hebdo, però sense unitat. El PP de Reus havia convocat un acte d'homenatge a la plaça de la Llibertat, a la 1 del migdia, i l'Ajuntament de Reus ha acabat fent cinc minuts de silenci al Mercadal, a la mateixa hora. El portaveu del PP, Sebastià Domènech, ha criticat el posicionament de l'alcalde, Carles Pellicer, "que no ha estat capaç de convocar un acte unitari per rebtujar aquest atemptat i només ha actuat quan s'ha assabentat del nostre acte".

"Vivim en una societat que és i ha de ser tolerant, però sempre des del respecte i mai des de la violència. Ens hem dotat d'unes normes de convivència que tots hem de respectar. Qui decideixi no respectar-les no serà mati benvingut. Qui vulgui venir de fora a imposar-ne unes altres, tampoc". Han estat part de les paraules llegides per Domènech en un comunicat posterior al minut de silenci. Els populars han comparegut amb una bandera espanyola i una altra francesa, que ha acabat lligada a una de les columnes del kursaal, a la plaça de la Llibertat. També hi han dipositat un ram de flors.

Domènech ha assegurat que dins l'islam "hi ha persones tolerants i també extremistes" i ha reclamat un "profund respecte per als pensaments de tota mena", que no siguin mitjançant la violència. Respecte la situació de l'islamisme a Reus, el popular ha dit que "sabem de l'existència" d'un focus extremista, que prové de la zona del Magreb, però que "tampoc cal barrejar la ideologia religiosa amb els extremismes". "A Reus, s'ha donat el cas d'algun radical, però sabem que les forces d'ordre públic els tenen controlats", ha conclòs Domènech.

El govern es concentra davant les portes de l'Ajuntament

L'alcalde, Carles Pellicer, i membres del seu govern han realitzat cinc minuts de silenci a les portes del consistori reusenc, per tal de "lamentar l'atac terrorista que ha fet un mal enorme a la llibertat d'expressió i a la democràcia". "Com a Ajuntament, volem expressar que estem en contra d'aquesta forma de fer i d'aquesta actitud terrorista, que a més de causar la pèrdua de vides, provoca la mort de al llibertat d'expressió. Això no ho podem permetre", en paraules de Pellicer.

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

reusdigital.cat Reus Diari Digital minut de silenci PP i ajuntament reus  vícitmes charlie hebdo
Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (2)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

ridicul  09 de Gener de 2015

ridicul

la bandera d'espanya se la poden confitar

reusenc crític  08 de Gener de 2015

Solitud

Ni per convocar un acte unitari de repulsa als salvatges assassinats de periodistes d'humor i policies d'ahir a París té gràcia aquest alcalde, que confon l'Ajuntament amb els seus regidors...
A una altra hora hauria tingut èxit la convocatòria a tota la ciutat de Reus.

Reportatges