Dimarts, 15 d'Octubre de 2024

Dos exdirectius sanitaris de Reus reconeixen l’adjudicació a dit d’Ambulàncies Baix Ebre

Enric Agustí i Lluís Nualart asseguren que Eduard Ortiz n’era coneixedor

13 de Febrer de 2015, per Joan Marc Salvat/ACN
  • L'exdirector general de Sagessa, Lluís Nualart, a la sortida dels jutjats, aquest divendres al migdia

    ACN

  • L'exdirector general de Ginsa (Gestió Integral Sanitària i Assistèncial), Enric Agustí, en el moment de sortir dels jutjats de Reus

    ACN

Dos ex alts càrrecs sanitaris, Enric Agustí (aleshores director general de l’Hospital Sant Joan de Reus) i Lluís Nualart (qui fou adjunt a la presidència de Sagessa), han reconegut davant el jutge l’adjudicació a dit del transport sanitari a Ambulàncies Baix Ebre, propietat de Bernardo Coslado. Els dos han excusat l'omissió del concurs assegurant perquè no van tenir temps, segons ha detallat l'advocada d'Ara Reus, Dolors Vázquez, en representació de l'acusació popular. Amb tot, han justificat, l'oferta d'Ambulàncies Baix Ebre era 'bona' perquè era 'competitiva' d'acord amb el preu de mercat.

Així ho han detallat, aquest divendres, davant el jutge del Cas Innova, Diego Álvarez de Juan, en la declaració per la peça separada número 7 del cas i sobre la qual el magistrat va aixecar el secret de sumari. Agustí i Nualart, juntament amb Joan Maria Benet –que declararà dilluns, als Jutjats de Reus, amb Bernardo Coslado–, estan imputats per presumptes delictes de prevaricació i malversació de fons públics. 

L’altra principal novetat del cas és l’aparició en escena d’Eduard Ortiz, primer tinent d’alcalde i aleshores conseller delegat de Salut. Tant Nualart com Agustí han assenyalat que Ortiz era coneixedor que no hi havia hagut concurs en l’adjudicació del transport sanitari. Es exdirectius de Sagessa i l'Hospitla de Sant Joan s'han defensat assegurant que era una oferta econòmica competitiva, supervisada pel Tribunal de Comptes i amb el consentiment de l'aleshores conseller delegat i tinent d'alcalde Eduard Ortiz, imputat en una altra peça, el cas Shirota.

Gechosa es persona en el cas

"Han reconegut que s'hauria d'haver fet una licitació pública, però que no es va fer perquè aleshores s'estava construint l'hospital de Reus i havien de fer moltes licitacions", ha dit Dolors Vázquez. Segons la lletrada, també s'ha personat Gecosha, del grup Sagessa, "perquè en principi pot ser perjudicada civilment per les retribucions, algunes de 100.000 euros i altres de gairebé 300.000, que es van fer a ambulàncies Baix Ebre", ha afegit.

Durant les declaracions també hi han estat presents els advocats que defensen Coslado, imputat per suborn, tràfic d'influències i delicte societari, i també els lletrats de Josep Prat i de l'exalcalde Lluís Miquel Pérez, també imputats i principals impulsors d'Innova.

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

reusdigital.cat reus diari digital cas innova

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges