Divendres, 13 de Setembre de 2024

La defensa de Coslado reconeix 'llimbs jurídics' dels convenis entre Sagessa i Ambulàncies Baix Ebre

El jutge del Cas Innova veu indicis d'irregularitats en la relació contractual entre ambdues parts

16 de Febrer de 2015, per Joan Marc Salvat
  • Bernardo Coslado, a la sortida dels jutjats de Reus

    ACN

  • Joan Maria Benet, en sortir de declarar

    ACN

  • L'advocat de Coslado, David Domènech

    ACN

El propietari d'Ambulàncies Baix Ebre, Bernardo Coslado, imputat per presumpte suborn, tràfic d'influències i un delicte societari ha declarat aquest dilluns als Jutjats de Reus en el marc de la peça separada número 7 del cas Innova, relativa a la contractació del transport sanitari per part del grup Sagessa. Precisament, la vista ha servit perquè Coslado argumentés al jutge, Diego Álvarez de Juan, de quina manera es va realitzar l'acord entre Ambulàncies Baix Ebre i Sagessa. La defensa s'ha negat a respondre les parts de l'acusació.

En declaracions a la soritda dels jutjats, l'advocat de Coslado, David Domènech, ha remarcat que "el funcionament mitjançant convenis", entre Sagessa i Ambulàncies Baix Ebre, "és tan lícit com un altre". Ha detallat també que "els serveis estaven contractats per una societat mercantil municipal i una fundació, no una administració directament". En aquest sentit, ha reconegut que la legislació que emparava aquests convenis pel transport sanitari no era clara del tot: "La normativa era un abans i, a partir del 2012, la llei ho passa a clarificar. Anteriorment, hi havia un limbe jurídic que jo, que sóc advocat, no sóc capaç de veure".

L'advocat de Coslado ha puntualitzat que "es descarta cap doble facturació" entre l'empresa d'ambulàncies i Sagessa. Alhora, ha explicat Domènech, "ha quedat clar que ara s'està fent el servei per més preu del que s'estava fent". Per tot plegat, considera l'advocat de Coslado, "tot es redueix a què els tècnics diuen que el sistema no s'ajusta a la legalitat vigent i els altres creuen que sí". 

També estava citat a declarar, aquest dilluns, Joan Maria Benet, qui fou director general de Sagessa, de manera temporal durant el 2013. En la seva declaració, Benet ha reiterat –tal i com ja van fer els altres dos ex alts càrrecs de Sagessa, Lluís Nualart i Enric Agustí– que el conveni entre el grup sanitari i l'empresa d'ambulàncies es va fer sense passar per concurs. Alhora, Benet ha explicat al jutge que els convenis venien del CatSalut i s'ha eximit de qualsevol responsabilitat de decisió en els convenis que estudia el jutge.

Per aquesta peça del cas Innova, el magistrat va imposar una fiança de responsabilitat civil d'1,2 milions d'euros per a Coslado, i a més, va imputar als exdirectius de Sagessa Enric Agustí, Lluís Nualart i Joan Maria Benet pels delictes de prevaricació i de malversació de cabals públics.

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges