Dimarts, 16 de Juliol de 2024

L'Ajuntament de Reus no posarà multes pels pisos buits si els bancs en cedeixen un nombre a la Generalitat

Es tracta d'una nova mesura aprovada en la Comissió Especial de Polítiques d'Habitatge Social

10 de Maig de 2016, per Enrique Canovaca
  • Oficina de l'Habitatge de Reus

    Enrique Canovaca

Evitar les noves multes que es puguin imposar a canvi que els bancs cedeixin una quantitat determinada de pisos a la Generalitat de Catalunya. Aquesta és la nova proposta que ha aprovat la Comissió Especial de Polítques d'Habitage Social, celebrada aquest dimarts. Segons ha explicat el regidor d'Urbanisme, Marc Arza, "davant la imposició de les sancions, un grup de bancs s'ha dirgit a nosaltres per dir-nos si podem negociar un nou mecanisme per tal que no se'n posin més, a canvi de cedir un nombre d'habitatges". Aquests pisos, que estarien gestionats per l'administració autonòmica, passarien a formar part de la Borsa de l'Habitatge de Reus i es posarien a disposició dels més desfavorits.

"A la comissió ens hem posat d'acord per estudiar aquesta via i ara haurem de fixar quin és el nombre de pisos que exigim a les entitats bancàries que s'han posat en contacte", ha assegurat el regidor, qui ha volgut deixar clar que en cap cas s'aturaran els expedients sancionadors imposats fins ara. Durant els darrers mesos s'han obert fins a cinquanta-nou multes, per un valor inicial de 4.500 euros, que podem arribar fins els 900.000 euros, segons la Llei del dret a l'habitatge catalana.

Arza ha especificat que s'han rebut quaranta-tres recursos per les sancions i "hem de veure quins s'estimen o es descarten". "Continuarem fent front comú per cobrar aquests diners", ha indicat el regidor, qui creu que la via de deixar de multar als bancs és interessant "sempre i quan posin a disposició els pisos, que és al final allò que beneficia al ciutadà".

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges