Diumenge, 14 de Juliol de 2024

Un ciclista cec i el seu guia viatjaran en tàndem de Reus fins al Vaticà

21 de Juny de 2016, per Redacció
  • El Miquel Àngel López (segon per l'esquerra) i el Miguel Ángel (tercer per l'esquerra), durant el Camino de Santiago

    Cedida

El venedor reusenc de cupons i afiliat a l'ONCE, Miquel Àngel López, i el seu amic i guia, Miguel Ángel, faran en tàndem el recorregut entre Reus i el Vaticà amb bicicleta. La distància entre ambdues ciutats és de 1.630 quilòmetres, els quals distribuiran en 20 etapes, pedalant una mitjana de 81 quilòmetres diaris per camins i carreteres locals.

Sortiran el pròxim 28 de juny per arribar el 17 de juliol a Roma, per tal de complir el somni d'ambdós d'entrar per la Basílica de Sant Pere al Vaticà. Un dia després de la seva arribada tenen previst assistir a la missa del Peregrí, i han demanat una entrevista amb el Papa Francesc.

El Miquel Àngel López i el Miguel Ángel es van conèixer fa un parell d'anys a Reus, quan el segon li va comprar cupons. Una amistat que es va reforçar quan es van adonar que a tots dos els agradava anar en bicicicleta. Amb el temps la seva amistat els va portar a compartir el tàndem que els ha permès viatjar, fixar-se reptes i compartir experiències. Tot i que el Miguel Ángel viu i treballa a Córdoba, aquest fet no ha estat un impediment.

L'any passat es van proposar fer el Camí de Santiago en tàndem. El van fer per homenatjar el seu gos pigall, en Dexter, que porta 10 anys al seu costat ajudant-lo a moure's pels carrers de Reus. Enguany el repte és major, volen arribar al Vaticà. El Miquel Àngel vol fer aquest viatge per la seva fe i com agraïment a la seva família que sempre ha estat al seu costat d'ençà que als 16 anys li van diagnosticar retinosi pigmentària. Una malaltia que fa que vagi perdent gradualment camp visual.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges