Dissabte, 17 d'Agost de 2024

Reus tindrà un nou element festiu per Sant Pere de l'any vinent

01 de Juliol de 2016, per Josep Gallofré
  • Membres de l'Associació Cultural Els Fogonaires

    Cedida

La ciutat de Reus ampliarà el seguici festiu el pròxim Sant Pere. L'Associació Cultural els Fogonaires, fundada fa un any, ja treballa en la creació d'una nova figura. La intenció és que sigui un element mitològic, que pugui participar en els actes de foc i en els del seguici festiu. Tal com han explicat des de l'entitat a Reusdigital.cat, l'element tant podrà fer el ball solemne com de festa. En un principi, la idea era fer una gàrgola, però han establert diversos canvis.

"Volíem inaugurar-la enguany, però ja s'han presentat altres elements i vam optar per no solapar-nos i fer-ho amb més temps", explica Xavi Rivas, cap de colla dels Fogonaires. En l'actualitat ja disposen de diversos esbossos sobre paper i el vestuari dissenyat. És previst que entre el setembre i l'octubre es comenci a construir la figura. Fins al moment ja han mantingut diverses reunions amb l'IMAC i l'Ajuntament de Reus, per tal de presentar la documentació necessària i fer les consultes de protocol.

Una figura amb música barroca i medieval

Actualment, l'Associació Cultural els Fogonaires està indagant per decidir la música que acompanyarà aquest nou element festiu. Els socis de l'entitat, un total de 10, ja han contactat amb l'Aula de Sons i diverses escoles de música per tal de fer les noves partitures, però abans "hem de fer calaix per aquestes despeses", comenta Rivas. L'objectiu és que la figura balli al ritme de música barroca i medieval.

Paella amb vermut per recaptar fons

Aquest dissabte, 2 de juliol, l'entitat organitza una paellada popular amb vermut, a la plaça del Baluard. La iniciativa, que té un preu de 5 euros, servirà per recaptar fons per confeccionar el nou element festiu. És previst que hi hagi les actuacions de Pirata el del Gorro, Sergi Tost, el Basilisc i la seva banda i Batega Batuka des d'Almoster. L'acte està inclòs en el programa de la Festa Major de Sant Pere.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (8)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Petit vailet  04 de Juliol de 2016

Balls

La Cabra, el Bou, Dames i Vells, el Canó, la Cucafera, els dos Bous de foc i la Vedella... Tots aquests no van a la professó, no cal fer-la més llarga per fer la festa més gran. Però sembla que si no vas a la professó (i els mitjans també en tenen una mica la culpa) no existeixes.

juan  04 de Juliol de 2016

hay que ser mas coerentes y responsables

No todo vale, hay que respetar al publico que es el que aguanta los desfiles, mas figuritas no gracias, a caso me apunto a lo de la eliminacion de diferentes grupos, uno de ellos son los trabucaires que disparan sus trabucos en espacios reducidos provocando fuertes transtornos al publico por el gran estruendo y que seguramente es inaceptable por la ley

J. A. Carricondo  02 de Juliol de 2016

Un cíclop o un centaure

En lloc de bèsties ferotges també es pot pensar en animals o personatges mitològics més pacífics. Jo, per aquests, hi col·laboraria ara mateix. Podeu dir-me res?

Jordi  02 de Juliol de 2016

Festival

Ha arribat un moment que la gent si s'aborreix que faci l'indi a casa seva.

Com a mínim els del Bou no surten en cap seguici, que això al final semblarà una broma. I només falta que el sonat de torn trobi o s'inventi un paper del segle XVII dient que el Refestol o el Trencatites sortien al seguici i està documentat.

Fart d'elements  01 de Juliol de 2016

Prou!

Al final això semblarà un zoològic. Ja nhi ha prou.No pot ser que quatre amics i algun il.luminat s'inventin cada any un nou element

reusenc festiu  01 de Juliol de 2016

Si home, eliminar

Eliminar figures?... els tornaras tu la pasta... posats a eliminar que no desfilin els polítics aquests si que sobren i així ens podriem estalviar la despesa de la policia desplegada amb furgones als carrers del centre

Perico Lomí  01 de Juliol de 2016

uffff. ens estem passant una mica, no?

no podem assumir aquest ritme de presentació d'elements del seguici, al final en 10 anys se n'hauran presentat els mateixos que en dos segles!

Pedro  01 de Juliol de 2016

Uno mas

ya esta bien de tantas figuras festivas, me parece que ha llegado la hora de regular todo este desfile popular y dejar estrictamente lo justo, eliminando diferentes bailes, varias figuras que no hacen que los desfiles carezcan de personalidad, de seguir así puede llegar el momento que la gente se canse del largo desfile de estas comparsas, reducir seria lo mas lógico.

Reportatges