Dissabte, 09 de Novembre de 2024

Els veïns dels passejos de Prim i Sunyer es queixen per les abundants dejeccions d'ocells

L'Ajuntament de Reus és conscient del problema i treballa per eradicar-lo

05 de Setembre de 2016, per Josep Gallofré
  • Un vehicle estacionat al passeig de Prim, ple de defeccions

    Josep Gallofré

  • Josep Gallofré

  • Josep Gallofré

Caminant pels passejos de Prim i Sunyer es pot observar l'àmplia presència de coloms i altres ocells sobre els arbres, els balcons i la lleixa dels edificis. Això no seria un problema si no fos per les abundants dejeccions que acumula l'asfalt, el mobiliari urbà i els vehicles estacionats. Els veïns d'aquesta zona han dit prou, i estan indignats amb aquesta situació. Així ho ha manifestat a Reusdigital.cat el president de l'Associació de Veïns del Passeig de Prim, Ramon Peña. "Fa un any i mig que tenim aquest problema, i aquí no s'ha fet res", ha manifestat. En resposta a aquestes declaracions, el regidor de Medi Ambient, Dani Rubio, reconeix que "hi ha un problema", que s'està fent seguiment del tema i es treballa per solucionar-lo o reduir les colònies d'aus.

Ramon Peña ha demanat una entrevista amb l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, per explicar-li aquesta i altres qüestions al voltant dels passejos de Prim i Sunyer. Amb tot, el problema ja es va comunicar al consistori, "però no ens han fet cas", expressa Ramon Peña. El regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament, Dani Rubio, ha explicat a aquest mitjà que ha visitat diversos cops la zona.

Actualment hi ha àmplies colònies de coloms sobre els arbres i també pardals, que embruten els carrers i els vehicles amb les seves dejeccions. A més, segons expliquen des de l'associació de veïns, entren als pisos i als balcons i embruten. En aquest sentit, Rubio reconeix que un dels problemes són els pisos buits i que en aquest cas "no poden fer res en ser de propietat privada". "Vam facilitar a l'associació de veïns contactes d'empreses per instal·lar punxes als balcons o posar-hi xarxes", comenta Rubio.

"Hi ha una plaga i aquí ningú fa res", diu Peña. Així mateix, des de l'associació de veïns argumenten que davant d'aquesta situació no es netegen prou els carrers. Per ells, la solució es troba en controlar els nius, i en l'esterilització dels ocells.

Adjudicat el contracte per al control i prevenció de la població d'aus urbanes

L'Ajuntament de Reus ha adjudicat a l'empresa SOMA el concurs públic per al control i prevenció de la població d'aus urbanes, aquest agost. El contracte, amb una durada de dos anys, fixa que les tècniques mínimes a utilitzar són gàbies fixes i mòbils, captures amb xarxes i tractament farmacològic, amb pinso esterilitzat. Actualment, Medi Ambient té controlats més de cent punts calents a la ciutat. A més, s'ha destinat un tècnic d'aquesta àrea que només es dedica a la problemàtica de les aus urbanes.

"Reus té un problema, i es diu coloms", ha expressat Dani Rubio. El regidor és conscient que "hi ha una sobrepoblació", i es mostra convençut que amb les noves accions "aquesta situació s'eradicarà". Per Rubio, però, existeix un altre problema: "Hi ha molta gent que els dóna menjar". Per aquest motiu, el regidor de Medi Ambient demana "col·laboració ciutadana".

Indignació entre els usuaris de la zona blava

La indignació també es troba entre els usuaris de la zona blava de la zona. En qüestió de poca estona, el propietari del vehicle se'l pot trobar embrutat per les defecacions dels ocells. A més, cal afegir que aquests excrements són corrosius, i danyen la pintura del vehicle. "A banda de pagar per aparcar, després has de gastar diners en netejar el cotxe i arreglar la pintura", critica Manel Lafuente, veí del passeig de Prim. Davant d'això, Lafuente demana que s'estudiï la problemàtica i "arribin solucions".

"Arriba un moment que dius prou, sempre tens el cotxe brut", expressa indignada Laura Salvat, veïna del Passeig de Prim. Salvat creu que "cal trobar una solució, tot i ser complicat, perquè realment fa falta". La propietària pensa en no aparcar als passejos, però el problema també existeix als carrers del voltant". "Tot plegat és fastigós", comenta.

Adhesius per als establiments de restauració

La regidoria de Medi Ambient crearà en els pròxims mesos adhesius per col·locar sobre les taules de les terrasses dels bars. El missatge serà clar: que no es doni menjar als coloms i altres ocells. A més, tal com ha explicat Dani Rubio, es demanarà la col·laboració dels propietaris i cambrers dels establiments de restauració "perquè retirin les restes de menjar el més ràpid possible". Medi Ambient també es planteja fer cartells per instal·lar als punts calents, i demana la participació de les entitats animalistes en aquesta iniciativa.

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

dejeccions, caques, coloms, passeig de prim, reusdigital.cat
dejeccions, caques, coloms, passeig de prim, reusdigital.cat

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (6)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

joan  06 de Setembre de 2016

Retallades

Al final tot es degut a les retallades. Es treuen despeses on son menys visibles. Aixi es el cas del control de plagues, no es fa i es una despesa menys. Jo crec que no es solsament coloms, jo ultimament he vist rates pel carrer, mes que mai, suposo que tampoc es controlen.

Netejem  05 de Setembre de 2016

Som hi

Siguem clars si això pases a la Plaça Mercadal i resta centre de Reus ja estaria sol.lucionat, la perifèria esta molt bruta. Coloms i la brossa com papers.....etc que llensa sa terra la gent
Haurem d esperar que arrivin eleccions i serà una promesa que mai es cumplira electoral

J. A. Carricondo  05 de Setembre de 2016

Brutícia arreu!

Pixarades i cagarades de gossos, excrements d'ocells, burilles i trastos vells es poden veure al voltant dels ravals. En lloc de malbaratar diners en reformes innecessàries com la funerària es podria controlar més l'entorn ciutadà. I no podem oblidar la mancança d'arbres que no han tingut en compte els serveis municipals. Potser es tracta d'eliminar la majoria, fora del centre, per tal que ens posem morenos, a la força. No miren el futur?

Jose luis  05 de Setembre de 2016

La guerra contra la bruticia

Aixó és la guerra contra la brutícia, que de moment tenim ben perduda, ja que els exèrcits estàn ben armats, ja siguin els de terra (gossos, gats, paneroles, xiclets, burilles, .... Etc) com l'exèrcit aeri, deixant caure molta munició contra els objectius terrestres

Tocacojons de Reus  05 de Setembre de 2016

Av. Carrilet tambè tenim problemas.

El mateix que passa a l'Av. Carrilet. En el quadrat que tenen de terra els arbres, estan plens d'un producte que sembla s'ha abocat oli. Cal omplir aquest cuadraro de terra novament, no entenem per què no es posa llambordes, com al carrer Rocamora.
En l'Av. Carrilet, les rajoles algunes d'elles es mouen. Hi ha zones que estan plenes d'oli, o no sé que tipus de producte. Deposició d'orines en els portals tots els caps de setmana, i en aquests caps de setmana, ampolles, gots ... per tota l'avinguda. Deplorable l'interès de l'AAVV, i extensiva a l'Ajuntament. Es demana la dimissió de l'AAVV, per la seva apatia i poc interès en els temes que afecten al barri.

GCV  05 de Setembre de 2016

Cagarades de moixó

No oblidem també que l'Avinguda Doctor Vilaseca està plena de cagarades d'ocells que deixen els cotxes, voreres i bancs fets una porqueria i això es degut entre altres coses perquè els arbres no s'han esporgat mai, només talles les quatre branques baixes i prou. Total una vergonya.