Divendres, 06 de Setembre de 2024

Rofes s'atreveix amb l'experiència de donar a conèixer tots els secrets del vermut... gairebé

Per 35 euros, els clients del restaurant gaudiran d'un menú i una explicació de la història de l'empresa

20 de Juny de 2017, per Jordi Siré
  • Salvador Rofes ha presentat la iniciativa 'Vermut Experience'

    Cedida

  • Un dels documents històrics de Vermuts Rofes

    Jordi Siré

Vermut Rofes és un model d'empresa familiar que remunta el seu arbre genealògic a quatre generacions. Amb el mercat a favor gràcies al redescobriment del vermut fa prop de cinc anys en virtut del boom de l'interès pels productes propis i de proximitat, el seu actual gerent, Salvador Rofes, ha presentat en roda de premsa la nova oferta destinada a consolidar la pedrera de consumidors que retornen a l'esperitós amb més denominació d'origen reusenca. "Amb el nom de Vermut Experience -explicava aquest dimarts a l'interior de les bodegues multi usos inaugurades a finals del segle XIX pel seu besavi- inaugurem un esdeveniment gastronòmic únic i diferent". El concepte és facilitar, a partir de 35 euros, un dinar o sopar per grups d'amics, familiars o per empreses que es complementi "amb l'experiència de degustar i aprendre sobre la història i qualitat del vermut que fem a casa nostra des del segle XIX".

Segons explica Rofes, la idea "sorgeix d'una demanda que ens fan els mateixos clients. Volen que els expliquem d'on prové l'espai habilitat en l'actualitat com a restaurant, i que els donem a conèixer les particularitats i característiques del vermut". És per això que, amb el requisit de reserva prèvia, "hem acabat confeccionant un menú a la carta, però amb premises comunes, que es marida amb els diferents vermuts que elaborem". Una experiència que s'inicia "amb una explicació sobre el món del vermut, el seu origen i les seves qualitats, seguida d'un tast abans de menjar", va afegir.

Buidar tot el coneixement acumulat per resoldre els dubtes que puguin sorgir és relativament fàcil. Al capdavall, i a despit del perdut durant la Guerra Civil, l'empresa guarda com or en pany documentació que es remunta a l'inici del segle XX i on es desvelen bona part dels secrets de l'elaboració històrica dels vermuts elaborats en una ciutat que va arribar a tenir 35 bodegues amb la seva pròpia marca comercial. No es desvetllen totes les incògnites, és clar, perquè el misteri de la fórmula definitiva és tan important com la de la Coca-Cola.

"Explicarem, les característiques, els ingredients i les diferències entre els diversos vermuts. Però com podreu comprendre, de la recepta secreta que acaba configurant el sabor i aroma només en farem pública una aproximació. Perquè no ens la copiï ningú la transmetrem de pares a fills sense dir-la a ningú", assenyala Rofes."En tot cas, el que sí que puc dir és que el producte és el resultant d'una maceració d'entre 50 i 60 herbes diferents dins de barrils com els que es poden veure en aquesta bodega".

És el punt final a una elaboració fonamentada "en un 75% en vins blancs neutres, no aromàtics, als quals s'incorpora ingredients com el moscatell per donar-li el toc dolç i l'alcohol de cara a conferir-li els 15 graus característics del vermut. Pel que fa al color -precisa- es guanya a partir de sucre caramel·litzat o torrat. I pel que fa a la diferència entre vermut blanc o negre, la clau són les herbes que s'utilitzen".

La iniciativa neix en un mercat que es va obrint cada cop més amb una lluita intensa amb el màxim competidor, la cervesa. "Al seu dia és cert que la cervesa va apartar el vermut de les preferències, però a poc a poc han acabat coexistint perquè cada àpat té la seva beguda", explica un Rofes satisfet d'haver posat en marxa una iniciativa destinada a "facilitar que els que provin el vermut el continuïn bevent fins a la resta dels seus dies".

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

reusdigital.cat Reus Diari Digital vermut rofes

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics