Dimecres, 24 de Juliol de 2024

Convoquen una protesta per Completes per denunciar la 'repressió' policial a Barraques

Els membres d'una nova plataforma conviden a girar l'esquena i aixecar les mans als polítics

  • Membres de la plataforma Tinguem la festa en pau

    Enrique Canovaca

  • Enrique Canovaca

Tinguem la festa en pau. Amb aquesta denominació, que té un clar significat de fons, un conjunt de persones vinculades a les entitats de Barraques i l'àmbit de l'esquerra independentista de la ciutat han creat una plataforma per tal de denunciar la "repressió policial" en aquesta celebració popular i musical. Amb la presència i suport de diversos regidors de la CUP, una seixantena de persones han comparegut, a la plaça de les Peixeteries Velles, per denunciar el model de seguretat a Barraques i fer una crida a la ciutadania per tal que giri l'esquena i aixequi les mans quan les autoritats municipals tornin de Completes, abans d'entrar a la porta de l'Ajuntament de Reus.

"Hem patit un estat policial, controls exagerats, fer llençar colònies i desodorants, segregacions de sexe a les cues, provocacions diverses quan parles en català, un clima hostil". Són paraules d'una de les portaveus de la plataforma Tinguem la festa en pau, Geraldine Ferré, qui considera que el nivell elevat d'alerta terrorista "és només una excusa per reprimir". En cas contrari, "com es justifiquen tantes detencions, persones apallissades fora del recinte?", s'ha preguntat Ferré.

Una altra membre de la plataforma, Sara Valero, ha quantificat en set el nombre de detencions i ha criticat els mitjans de comunicació per no "contrastar" les versions dels fets amb "fonts informals". Valero considera que se'ls ha criminalitzat, des d'un punt de vista mediàtic. "El model de seguretat ha generat un efecte contrari, de malestar i crispació, amb penes injustes", ha dit, per la seva banda, Joan Besora, en referència al judici ràpid a dos joves que han estat condemnats per agredir diversos Mossos d'Esquadra.

"Denunciem i rebutgem frontalment el model de seguretat, que ha derivat en agressions directes i indesitjables, i és per això, que demanem responsabilitats a l'Ajuntament de Reus, que és qui ha contractat aquesta empresa de seguretat", ha indicat Besora. Ell mateix, com a voluntari d'una de les entitats, diu haver estat víctima d'un escorcoll "excessiu". A més, ha denunciat que hi ha hagut altres persones que per parlar amb el cap de seguretat de Barraques "se'ls ha expulsat fora i se'ls ha acusat d'uns delictes que no han comès".

La plataforma Tinguem la festa en pau ha obert un correu electrònic per tal que qualsevol persona que s'hagi pogut veure perjudicada per alguna actuació policial o de seguretat expliqui el seu cas. Preguntats per si la plataforma, que no s'ha reunit amb l'Ajuntament de Reus, servirà com a pont per presentar denúncies dels fets, Besora ha indicat que tot just aquesta es va conformar aquest mateix dilluns, i per tant, encara no se sap com evolucionarà aquesta qüestió. "Ara volíem fer un crit d'alerta", ha conclòs Joan Besora.

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

reusdigital.cat Reus Diari Digital tinguem la festa en pau

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (3)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Pere  28 de Juny de 2017

casi siempre son los mismos

El follón siempre va con ellos y si encima hay bebida de promedio es todo un coktel que se puede descontrolar, esto es lo que buscan, el motivo, el lugar, el encuentro para hacerse la victima y así tener motivo para poder hacer una protesta aludiendo una acción contundente de los responsables del orden publico, de hecho si no fuera por ellos ( los responsables del orden publico ) estos niñatos camparían por sus anchas ( puede ser que es lo que quieran ) pero se han equivocado de sitio, en Reus no necesitamos estas conductas

Ganxet  28 de Juny de 2017

Hay leyes?

Estos Sres. se creen que pueden hacer lo que les da la gana? Cuando no hacen lo que les apetece, hablan de maltratos, tortura, etc. el que les tortura es el "Sr" de la estaca? Qué tristeza estos grandes ciudadanos.

David  28 de Juny de 2017

Bua, bua

Pobrets, els escorcollen una mica i ja es queixen...Si visquessin en altres països ja veurien el que son els escorcolls i la repressió policial de veritat, ja.

Reportatges