Diumenge, 14 de Juliol de 2024

FAVR vs Sra. Flores, qui pot més?

02 d'Agost de 2017, per Jaume Piñol

L'entrada d'ERC al govern de la ciutat ha comportat canvis importants en la remodelació de les regidories. En aquest cas, la Regidoria de participació ha estat una de les que ha causat més polseguera, concretament generada per les últimes declaracions de la Federació d'Associacions de Veïns de Reus.

Fa mesos que veiem critiques cap a l'actual regidora de Participació, la senyora Montserrat Flores i la veritat crec que en certs aspectes són crítiques encertades, ja que l'actitud mostrada des dels inicis del mandat de la regidora no són de les millors per tal que hi hagi bona harmonia.

Recordo la reunió de presentació organitzada per la regidoria al centre cívic del Carme on, amb un to fred i poc afable, la regidora es va donar a conèixer. Tots els representants veïnals que hi vàrem assistir ens vam quedar una mica decebuts per la manera de dir les coses i pel distanciament que va marcar la senyora Flores des del principi.

A tall d'anècdota recordo que vaig assistir al pregó de les festes del barri de la Pastoreta l'any 2016 i la senyora Flores va interrompre el discurs per fer una 'pujolada' amb una frase similar al mític "voleu fer el favor de callar". Em vaig quedar sobtat de la frivolitat de les seves paraules en un acte purament festiu.

És ben cert que sempre hi ha qui critiqui l'activitat o existir de les entitats veïnals però una regidora de l'Ajuntament no pot menystenir la realitat de la nostra ciutat, Reus és gràcies als barris i els barris es mantenen alhora per la implicació desinteressada de les persones que conformen les associacions de veïns.

El fet que hi hagi manca de diàleg entre la regidora i la FAVR suposo que es deu al fet que hi ha algun tipus de controvèrsia entre ambdues parts. Entenc que un regidor tingui una forma de veure o entendre la realitat veïnal i associativa, però pretendre canviar a entitats que fa anys i panys que segueixen un mateix patró i una mateixa forma de ser és complicat i s'ha d'anar amb compte de no ferir sensibilitats. Agradi o no hi ha associacions i barris que hi són per qui hi ha al capdavant i prou, no és fàcil estirar del carro i ho és menys si des de la regidoria et posen traves.

Personalment crec que haurien de canviar moltes coses pel que fa a les entitats veïnals, no entenc a aquelles que només organitzen festes de barri i que no tenen una activitat regular al llarg de l'any, no es poden subvencionar només festes de barri i prou, hi ha d'haver un projecte de barri en totes i cadascuna de les associacions.

Tampoc és normal que el període de sol·licitud de subvencions s'hagi fet esperar tant i hagi estat tan feixuc, però també entenc que la metodologia d'enguany i els esforços per la implantació de les noves tecnologies són necessaris en un món cada cop més digitalitzat.

En fi, jo estic en contra d'"això s'ha de fer així, ja que sempre s'ha fet així" però tampoc pot pretendre una regidora del nostre ajuntament arribar de sobte a una "cartera" amb l'escopeta carregada i tirar un tret a la mínima per dir "tranquils que aquí estic jo". Hem de ser tots més tolerants i acceptar les diverses realitats. Tots els canvis a millor són possibles si es fan amb consenso. Lamentablement la senyora Flores el consens ni el busca ni sembla que el trobarà.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (4)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Navàs   13 d'Agost de 2017

Piñol piñol

El jaume piñol a mes de didacarse a fer de secretari del Valentí podria fer mes coses, però clar es molt senzill parlar i no fer res a ell solament li interessa cobrar per tot. Es un llepaculs del alcalde.

Lluis  12 d'Agost de 2017

2017

Vaja aquest piñol discipulo de valentin que sera el vicepresident de la farv? Per que a la seva asociació del carrilet on no viu, ja agafa calerons per fer qualsevol cosa.

Joan Cardona  06 d'Agost de 2017

Aquesta senyora és així

I no la canviarà ningú!
És autoritària fins el moll de l'os. Els que la coneixem quan estava llepant culs a la URV, o després putejant al personal de l'arxiu de Cambrils, ja en sabem del seu tarannà.

Chorizo de Reus.  02 d'Agost de 2017

La Sra. Flores...!!

Más que Flores es otra cosa. Sí a la dimisión sin más, no sirve para llevar a cabo una misión encomendada, no tiene transparencia, ni na. Es una dictadora consumada..., sí. Por eso que en los tiempos actuales, en democracia estas personas no son bien venidas. Lo de la FAVR, es otro cantar, no va, ni ha ido, más bien se ha ido de sus principales objetivos. Otro que tiene que irse, este desde hace tiempo.

Reportatges