La 18a edició de la Ganxet Pintxo compta amb la participació de 33 establiments que oferiran una tapa i tres restaurants amb el menú de tapes, des del 26 de març al 5 d'abril. El coordinador de la cita gastronòmica impulsada des de la Cambra de Comerç, Jaume Batista, ha indicat aquest dimarts al Mercat Central que es tracta "d'una ruta consolidada i esperada", no només per als reusencs sinó per a "molta gent dels pobles del voltant". En aquesta edició de primavera, el preu de la tapa i beguda continuarà sent 3 euros i mig i el menú de tapes amb beguda inclosa estarà a 30 euros. Els restaurants participants són el Rofes i el Més que Tapes i, com a nova incorporació, el Bon Profit.
Entre '400 i 800' tapes fetes, en funció de la nit
Durant el matí d'aquest dimarts 3 de març, alguns reputats xefs han donat la seva opinió sobre les tapes als seus creadors i els han aconsellat millores, dinàmica habitual des de fa un parell d'edicions. Des del Restaurant Frida de Tarragona, Leo ha explicat que els consells són més de cara "a la presentació i a la decoració" dels plats. És la segona vegada que hi participa, i ha assegurat que "els cuiners van millorant" any rere any i que veu "molt de nivell". Ha reivindicat que els establiments fan entre "400 i 800 tapes depenent de la nit", i sovint, com a clients, "no ens adonem de la feinada que hi ha darrere".
Per la seva part, Gerard Guivernau, de Casa Coder, ha indicat que "tot el que ens pugui ajudar és positiu", referint-se a la posada en comú de les tapes al Mercat Central. Ha assenyalat que "l'increment de preu s'ha notat amb el volum de gent", però ho considera positiu, perquè "permet oferir més qualitat i evitar les aglomeracions tan brutals de les passades edicions", ha destacat.
La regidora de Promoció de Ciutat, Montserrat Caelles, ha valorat positivament la iniciativa, ja que "identifica molt la ciutat de Reus" i "suposa una dinamització econòmica", tot fent gala dels "molts actius del nostre territori". També ha reiterat la voluntat del consistori de "continuar mantenint-la com a ruta de referència".
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics