Divendres, 26 de Juliol de 2024

Les cooperatives agràries s'uneixen en una botiga en línia

Agrobotiques.cat ofereix més de 200 referències de productes de proximitat i compta amb diverses entitats del Camp i l'Ebre

03 de Desembre de 2020, per ACN/ M.B.
  • Captura de pantalla del web

    Agrobotigues.cat

La Federació de cooperatives agràries de Catalunya (FCAC) va posar en marxa, temps enrere, l'espai web de comercialització de productes cooperatius Agrobotigues.cat. Amb el lema 'La teva agrobotiga, més a prop que mai', el sector aposta per un consum sostenible i la venda de proximitat.

Més de 200 referències de productes

Ara per ara, una desena de cooperatives d'arreu del país (algunes, del Camp i l'Ebre) ja treballen amb la plataforma. De fet, des de la federació es es preveu doblar en els pròxims mesos el número de cooperatives que participin en el projecte. Agrobotigues.cat ofereix més de 200 referències de productes com ara vi, cava, vermut, cervesa, oli, fruita, conserves, sucs, salses, llegums, hortalisses, carn, embotits, formatges, mel, vinagre, o fruita seca, entre altres.

Sobre el funcionament del web, els productes es poden cercar per agrobotiga i també per tipologia. Apareixen localitzades sobre el mapa de Catalunya, de manera que es poden seleccionar de manera ràpida i senzilla. El president de la FCAC, Ramon Sarroca, explica que l'objectiu de la iniciativa és "fomentar la reactivació econòmica de les cooperatives agràries i impulsar la competitivitat en la venda de productes agroalimentaris de proximitat, creant un 'marketplace' cooperatiu per arribar nous mercats de consumidors", en especial en un context com l'actual, marcat per les conseqüpències de la pandèmia per la covid-19.

Augment de compres a internet, amb la pandèmia

En aquesta línia, Sarroca assenyala que la situació sanitària ha comportat un augment de les compres a través d'internet i un canvi d'hàbits en el procés de compra; per això, des de la FCAC han fet una "aposta empresarial" que "complementa l'activitat tradicional del sector i dinamitza l'ocupació a les zones rurals".

Les cooperatives que ja es troben a la plataforma de venda en línia són les tarragonines Cevipe (l'Arboç), Vinícola del Priorat (Gratallops), l'Avellanera (la Selva del Camp), Cooperativa Agrícola d'Alcover i Soldebre (Tortosa); a més de la lleidatana Fruits de Ponent (Alcarràs), la gironina Cooperativa Agrícola de Garriguella i les cooperatives Agrària Plana de Vic, Agro Igualda i Agrícola Progrés-Garbí (Malgrat de Mar) de les comarques de Barcelona.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges