Divendres, 07 de Maig de 2021

Al Congrés dels Diputats i a Catalunya: defensa ferma i dialogant del Dret a Decidir

16 d'Abril de 2014, per Pacte Nacional pel Dret a Decidir de Reus
  • Els tres diputats que van defensar el dret a decidir al Congrés

    ACN

Des del Pacte Nacional pel Dret a Decidir volem agrair la defensa ferma i abrandada, però respectuosa, constructiva i dialogant que els nostres representants Jordi Turull, Marta Rovira i Joan Herrera van fer, el dijous 3 d’abril, davant les Corts espanyoles, en nom del Parlament de Catalunya, de la delegació de competències per a la convocatòria d’ un referèndum no vinculant el proper 9 de novembre. Cadascun d’ells defensà la proposta des de la seva visió política, mostrant alhora la pluralitat sense fractura del poble català així com la riquesa de matisos que ens allunya del pensament únic que tristament imperà de forma majoritària a l’hemicicle espanyol.

Certament, la resposta majoritària del Congrés espanyol, per contra, va ser una nova demostració de la seva incapacitat pel diàleg  i la negació a l’exercici d’un dret fonamental com és el dret de vot reconegut en Tractats i Convenis Internacionals ratificats per la pròpia Espanya.

El debat que tingué lloc al Congrés dels Diputats ha estat àmpliament seguit per la ciutadania catalana, del Baix Camp i reusenca, i per això ens estalviem de fer ara comentaris sobrers. Però, sí destacarem, en contrast amb la negativa col·ligada, arrogant i permanent d’un ranci nacionalisme espanyol, el to respectuós, l’actitud dialogant i el fons constructiu de la nostra delegació darrera del qual es troba el dia a dia que viu el nostre poble: on, malgrat demagògies foranes, no es percep cap actitud fora de to ni agressiva, on les relacions personals es mantenen en cívica cordialitat, on cap conducta fa albirar confrontació civil, on les profundes esperances s’expressen des d’un impertorbable tarannà pacífic... Volem expressar, també, que aquest to amable no va desdibuixar, sinó tot el contrari, la convicció en la democràcia i la fermesa clara en la defensa de les pretensions catalanes, ja irrenunciables, de llibertat. Les pretensions, en definitiva, de que tingui lloc l’exercici del dret a decidir per part del poble català.  

El president Mas,  en la seva declaració institucional posterior a la compareixença de la delegació catalana a les Corts espanyoles, afirmava que el camí segueix i que la voluntat d’un poble no pot ser aturada per un ple. Declaracions fetes des del compromís, i en coherència, amb la voluntat àmpliament majoritària establida en el Parlament de Catalunya.  Seguint aquest camí de compromís amb el país, el President va anunciar que les institucions catalanes buscaran la construcció dels marcs legals necessaris per poder fer la consulta i donar la veu i el vot al poble de Catalunya per decidir el seu futur polític.

Nosaltres, des del Pacte Nacional pel Dret a Decidir de Reus, animem a tots els nostres conciutadans i conciutadanes a posar-se al costat del nostre President i del nostre Parlament per aconseguir expressar a les urnes amb tota normalitat el futur polític dels nostres fills i successors.

Pacte Nacional pel Dret a Decidir, grup promotor a Reus format per Òmnium Cultural, ANC, CiU, ERC, ICV-EUiA, Ara Reus, SI, Reagrupament, NEC.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

joan  16 d'Abril de 2014

dia 8 d'abril

dimarts 8 al CONGRESO