Dijous, 22 d'Agost de 2024

Fem Bunyols de Quaresma

01 d'Abril de 2021, per Associació de mitjans d'informació i comunicació (AMIC)
  • La recepta per fer els Bunyols de Quaresma és senzilla, i ens hi pot ajudar la canalla

    AMIC

Els bunyols de Quaresma són una de les postres més consumides durant aquesta època de l'any, encara que cada vegada és més freqüent trobar-los a les fleques i pastisseries durant tot l'any. Fer-los és divertit, i encara que són entretinguts i requereixen una mica de temps, la seva elaboració és senzilla, per la qual cosa ens hi poden ajudar-nos els més petits de la casa.

Els ingredients que necessitem són els següents, per a uns 20 bunyols aproximadament:

250 grams de farina (de mitja força)

10 grams de llevat sec, o 30 grams si el llevat és fresc

35 grams de sucre, millor blanc, encara que pot fer-se també amb sucre moreno

5 grams de sal

Una culleradeta de canyella (opcional)

La ratlladura d'una llimona

Oli de gira-sol

50 grams de rovells d'ou (unes 3 unitats, aproximadament, depenent de la grandària de l'ou)

120 grams de llet

35 grams de mantega

Matafaluga o anís en gra (una culleradeta petita de cafè)

moscatell (15 centilitres, opcional)

Elaboració

En una pastadora o un bol (si no disposem d'aquest), cal abocar la farina, el llevat, la canyella, l'anís, el sucre, la sal i la ratlladura de la llimona. Cal pastar fins que els ingredients s'hagin barrejat bé. A continuació, s'han de posar els rovells i la llet i tornar a pastar.

Passats aproximadament uns 10 minuts, s'ha d'afegir la mantega (freda), tallada en daus i barrejar-ho tot fins que la massa sigui homogènia i enganxosa. En aquest moment, formarem amb la massa una gran bola, la pinzellarem d'oli i l'embolicarem amb paper film per deixar-la reposar durant uns 30 minuts.

Quan hagi transcorregut aquest temps, formarem boletes d'uns 20 grams cadascuna, més o menys, i les anirem col·locant en una safata (separades) i les taparem amb un drap durant uns 45 minuts. El pas següent serà encendre el foc amb l'oli, i quan sigui calent fregirem els bunyols, daurant-los per tots dos costats.

Just abans d'introduir-los en l'oli, és el moment de fer-los un forat en el centre (si volem que ens quedin com rosquilles). Quan estiguin daurats, els anirem traient, tot escorrent l'excés d'oli amb paper absorbent, i si ho desitgem, tirarem per damunt un rajolí del vi dolç (opcional).

Encara en calent, arrebossarem amb sucre.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics