Divendres, 22 de Novembre de 2024

Les mones de Pasqua

03 d'Abril de 2021, per Associació de mitjans d'informació i comunicació (AMIC)
  • Una mona de Pasqua

    AMIC

Les mones de Pasqua són unes postres tradicionals de la rebosteria de Setmana Santa. Encara que pot trobar-se en tot l'estat en diferents varietats i amb altres noms, és a Múrcia i en les comunitats de parla catalana (Balears, País Valencià i Catalunya) on tenen una major tradició. És costum que els padrins regalin als seus fillols la mona el diumenge, després del dinar, i que el dilluns es reuneixin els familiars per a menjar-la tots junts.

Aquesta mona, es diu, ha de contenir tants ous com anys té el nen que la rep i amb un màxim de 12. Aquesta edat és la triada perquè tradicionalment és l'edat en què els nens es confirmen i a partir d'aquí deixa de regalar-se. En alguns llocs, és costum a més que els nens entonin una petita cançó si volen que se'ls regali la mona. A València, posem per cas, la varietat més consumida és la realitzada amb la massa del 'panquemado', però adornat amb ou dur, que sol trencar-se en el front d'algú.

La forma habitual és la rodona, però també és freqüent veure-les en forma d'animals, concretament de tortugues, serps i cocodrils. A Catalunya i Balears, la massa és de bescuit que s'emplena de crema, xocolata o melmelada (a Menorca també és de merenga). A vegades es cobreix amb crema catalana i ametlles als costats i s'adorna amb ous de xocolata, plomes o pollets.

No obstant això, és cada vegada més freqüent que íntegrament es facin de xocolata i es creuen amb aquestes autèntiques obres de xocolata amb temàtiques sobre els personatges animats més populars del moment.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics