Divendres, 14 de Juny de 2024

Poca acceptació del carril bici de la carretera de Falset, entre els enquestats per Reusdigital.cat

Només un 9% dels que van contestar es mostren conformes amb la mesura de l'Ajuntament de Reus

06 de Març de 2017, per Jordi Garcia Arnau
  • Carril bici de l'avinguda de Falset

    Cedida

Els nostres lectors no valoren gaire positivament la iniciativa de l'ajuntament de la ciutat respecte a l'adequació d'un carril de la carretera de Falset com a carril per a les bicicletes. Un 75% dels lectors pensen que aquesta iniciativa no aporta res de positiu i alhora congestiona el trànsit d'aquesta important via de sortida de la ciutat. Deixar en només un carril de sortida de Reus l'accés al Polígon Industrial més gran de la ciutat és vist com un inconvenient, en especial, a les hores puntes d'accés al lloc de treball. També és un problema per als 4.000 aficionats que cada quinze dies s'apropen a l'estadi municipal reusenc per veure els partits de l'equip roig-i-negre.

Cal pensar que aquest 75% dels lectors també tenen en compte el poc ús que es fa d'aquest carril bici. És poc habitual veure alguna bicicleta circular per aquest carril. També cal considerar el perill que implica pels ciclistes, ja que el carril bici té un parell de sortides laterals força transitades amb poca visibilitat per culpa dels arbres que hi ha a la vorera.

La segona opció més votada és la que considera que el carril és insuficient i que caldria allargar-lo fins a Riudecols. És el que creu el 19% dels nostres lectors. Finalment, tan sols un 9% dels nostres lectors pensen que és una bona iniciativa per tal de fomentar l'ús de la bicicleta. Probablement és així, o almenys aquesta ha estat la intenció del consistori.

El problema pot venir per la falta d'opcions alternatives per arribar al Polígon Agro-Reus des del centre de la ciutat en cotxe. Penso que caldria pensar a allargar el carrer del Doctor Ferran fins a la rotonda que uneix els carrers Recasens i Mercader i Víctor Català. Això facilitaria l'accés al polígon i al camp del futbol des de l'Avinguda Països Catalans i alhora faria que la iniciativa per consolidar carrils bici a la ciutat tingués un major grau d'acceptació, ja que causaria molts menys problemes als ciutadans que van a treballar al polígon.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (5)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Pedals  07 de Març de 2017

Puntualitzant una mica

Be, crec que pot ser millorable el "carril bici"de la Carretera Alcolea.
També crec que no estem acostumats a fer ús de la bici i ni la educació que ara si reben a l'escola. Tardarem anys que tothom accepti la bici com cosa natural.
Jo estic a favor del ús de la bici i puntualitzo coses que he llegit aquest dies:
1.- el que diuen que les bicis poden anar per la vorera hi ha dos problemas: un, que molestes als vianants i dos que les bicicletas de carretera no poden anar per la vorera.
2.- els que diuen que es fan llargas cues, dic: si, es veritat. Pèro molt de trànsit que circula va als polígons a treballar, perquè no usen al bus urbà?, perquè no poden anar varis treballadors en un mateix cotxe? i està senyalitzat a 50 km/h i molts van a mes de 80.
3.- algú ha dit que hi passen poques bicicletes: no es veritat, hi ha molt de trànsit de bicicletes, sobretot els caps de setmana.
Una mica de compressió, sentit comú, educació entre uns i altres.

Pepe  07 de Març de 2017

respuesta al Marcelo

Es de agradecer que alguien de la ya sea del Ayuntamiento oh del Bici Camp, de todas maneras lo errores hay que solucionarlos y concretamente este carri bici es un gran error, las bicis pueden acceder por las aceras correspondieres y no molestar a los coches, e plan de movilidad hecho por el ayuntamiento ya sabemos como terminan todas estas cosas, el que lo hace cobra un pastón y luego nada de nada, Reus es lo que es y no da mas de si

nom  07 de Març de 2017

Un error és un error.

Fer un carril bici en que és un perill entra-ne i sortir-ne amb bici i que no està connectat amb cap altra carril bici... sembla complicat trobar-ne utilitat. Segurament un pla de millora de mobilitat pels veïns del inici de la carretera de Falset seria més raonable, o fer altres carrils bici demandats per veïns de Reus (com per exemple els de Blancafort). Aquest carril bici recorda al que van fer els socialistes... exactament amb la mateixa utilitat.

Potenciar l'ús de la bicicleta és imprescindible, hem d'implicar a tothom però requereix que fem les coses ben fetes, si no el que fem es estigmatitzar als defensors del ús de les bicis.

Cal reconèixer els errors quan es cometen... si no... arribem a ningú no pot discutir que gent molt intel·ligent hagi dissenyat un pla de mobilitat perfecte de manera que els ciutadans podem qüestionar, ja que per definició som ignorants.

Marcelo  06 de Març de 2017

CARRILES BICI

Tal vez desconozcas que se ha aprovado un plan de movilidad de carriles bici en Reus, Se han incorporado 500 aparcamientos nuevos .Se esta diseñando lo que será el modelo de circulacion de biciletas con muevos carriles bici, señalizaciones ,etc, que transformará la movilidad de Reus. Es solo el comienzo. Lo conductores tendran que aceptar que no son dueños de las calles.Los espacios se deben compartir.Traerá muchos beneficios para todos.Las grandes ciudades en el mundo lo estan haciendo.Reus lo necesita.Deberias alentar la idea y no publicar permanentemente las quejas de pocos.Te invito a que te informes en el Ayuntamiento sobre este proyecto, que ha sido ratificado por todos los partidos representados en el consejo, Saludos.

Pepe  06 de Març de 2017

Poca no, es un desastre

Vamos que para contentar a unos han conseguido entorpecer todo el transito que va hacia el polígono, en horas punta se hacen unas colas tremendas, este carril no sirve para nada, el ayuntamiento se lo tendría que replantear y encima termina sin mas en la rotonda, no tiene ninguna eficacia

Reportatges