Divendres, 22 de Novembre de 2024

EcoReus, una fira ‘per aprendre’

S'organitzen més de quaranta xerrades i activitats durant tres dies

22 de Novembre de 2016, per Paula García
  • D'esquerra a dreta, la vicepresidenta de l'Associació TerraVita, Rosa Benito, i el president de la mateixa associació, Joan Carles López

    Paula García

La tercera edició de la fira d’ecologia, sostenibilitat i salut natural, que organitza l’Associació TerraVitae, se celebrarà aquest cap de setmana, els dies 25, 26 i 27 de novembre, a firaReus. Les novetats d’enguany contemplen videoconferències, un tast de mel, un showcooking de demostracions vegetarianes i una aposta pels teixits ecològics. “És una fira per aprendre,- ha apuntat el president de l’Associació TerraVitae, Joan Carles López- la gent surt amb un coneixement elevat, perquè es fan més de quaranta xerrades i activitats durant tres dies”. L’entrada a la fira té un preu de dos euros, que permet participar a tota la programació.

La vicepresidenta de TerraVitae, Rosa Benito, ha explicat que la iniciativa d'EcoReus sorgeix d’un buit ecològic al Camp de Tarragona, i que la proposta ha tirat endavant perquè “socialment cada vegada hi ha més interès pel menjar ecològic i la sostenibilitat”. Tot i així, el president de TerraVitae, ha remarcat que “és una aventura llarga i tortuosa”, ja que el Camp de Tarragona “és el paradís de la indústria química”.

López ha explicat que “EcoReus vol ensenyar a la gent que un altre món és possible”, i que per això la fira ofereix xerrades per interactuar amb els expositors del territori, ja que ells “donaran una visió diferent de la qual tenim ara, i això ens enriquirà”. Durant les jornades es tractaran temes rellevants al territori, com l’impacte de BCN World a la zona, i es presentaran les primeres jornades d’agricultura regenerativa a Catalunya.

Una altra aposta de la fira són els teixits ecològics. Benito ha explicat que és un dels àmbits més desconeguts de l’ecologia: “El teixit ecològic és la gran fita, perquè ja s’ha assumit el menjar i la cosmètica, i ara toca tractar els tòxics que portem a la roba”.

Eric Rolf, a la inauguració

L’edició d’enguany s’inaugurarà amb una videoconferència amb l’expert en medicina de l’ànima, Eric Rolf, en directe des dels Estats Units, que es produirà divendres, 25 de novembre, a dos quarts de 7 de la tarda. Rolf ha desenvolupat l’anomenat ‘model de la intuïció’, que és l’únic model esquematitzat que explica de forma específica com funciona la intuïció. També s’ha organitzat una videoconferència amb el doctor Ángel Escudero, el diumenge, 27 d’octubre, a les 11 del matí. Es tracta d’un metge i cirurgià espanyol considerat el creador de la ‘noesiología’, i que opera als seus pacients sense anestèsia, ja que utilitza l’analgèsia psicològica.

López ha determinat que “l’estrella de la fira” serà el showcooking dedicat a l’àmbit vegetarià: “Demostra que podem tenir un menjar fresc, ecològic, amb un producte de qualitat i del territori, i molt fàcil de fer”. Ha remarcat que “és una fira per gaudir i trobar coses que no trobem a altres llocs”, i que “és molt familiar, contempla activitats pels nens i està dissenyada per passar-hi tot el dia”. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics