L'edició d'enguany de l'exproReus aposta de manera decidida per la cuina i ho fa amb un ampli ventall d'activitats dedicades a la gastronomia. Així, els visitants de la fira podran degustar plats, tapes i còctels a la Tasting Village, un espai situat a l'exterior del recinte firal, i prendre part a la 3a edició del concurs d'elaboració de cupcakes. No obstant això, el plat fort de la mostra seran les diverses demostracions culinàries que es duran a terme i que aquest divendres han començat amb una sessió a càrrec del xef Xavier Pellicer.
Pellicer, l'ex cap de cuina del restaurant El Racó de Can Fabes, a Sant Celoni, lidera ara un projecte anomenat Céleri, centrat en la cuina mediterrània feta amb productes ecològics de temporada. A la seva exhibició, Pellicer ha preparat dos plats davant les desenes de persones que han volgut seguir de ben a prop la feina del cuiner. En concret, el xef ha elaborat un primer plat en què ha servit raves de patata macaria amb mongeta tendra i rossinyols i, en segon lloc, col rostida servida freda amb ceba vermella.
Pellicer ha donat les gràcies als assistents al show cooking i a l'organització de l'esdeveniment, realitzat a l'estand de Cuina i Disseny, de Reus. El cuiner ha assenyalat que està "encantat de ser a l'exproReus, una fira que no coneixia, per poder transmetre el meu concepte de cuina". El xef també s'ha felicitat per l'interès dels promotors de la fira reusenca per potenciar la cuina i apropar-la al públic. "Es nota que s'ha fet un esforç per portar a Reus grans professionals del sector", ha apuntat.
El cuiner ha valorat, a més, de manera molt positiva la bona afluència de públic a l'activitat. "La rebuda per part de la gent ha estat molt bona, han volgut fer preguntes i fotografies", ha explicat. Per a Pellicer, tot plegat es deu al gran moment que viu la seva professió. "Hi ha més aficionats a la cuina que fa uns anys, en part pels programes de televisió i perquè sortim als mitjans", ha apuntat el xef.
Pellicer ha treballat en cuines tan prestigioses com la del restaurant Arzak, de Sant Sebastià, amb 3 estrelles Michelin, o la de l'Abac, de Barcelona, amb 2 estrelles. El xef també ha estat cap de cuina a prestigiosos restaurants francesos com Le Diamond Rose de Niça o Le Carré des Feuillants de París. A banda de Pellicer, altres cuiners que participaran en aquestes exhibicions de cuina seran Gerson Ribal, del Restaurant Lizarran, de Reus,; Nacho Pous, del Xamfrà del Fòrum de Tarragona i Adam Saez, de Xocosave, de Riudoms.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics