Des del dia 11 d'octubre i fins al passat diumenge, Cambrils s'ha convertit en un any més en la capital del vi de la demarcació. El parc del pescador ha estat la seu de la fira 'Cambrils, entrada al país del vi', que ha deixat ja enrere la seva vuitena edició i que ha aplegat productors i restauradors amb el públic. A banda, s'han dut a terme diverses activitats gratuïtes, un sorteig a través d'Instagram i tastos dels productes de la terra, com ara de cava i oli. D'aquesta manera, la vila marinera del Baix Camp reforça la seva aposta per la gastronomia i es consolida com a referent del sector al territori.
Activitats per a tots els públics
Entre els expositors, cal destacar la presència a l'esdeveniment de la vinícola de Nulles, Cap de Ruc, el celler Alimara o Camí de Sirga. El gran atractiu per als assistents han estat els tastos al seu abast, si bé la fira s'ha concebut també per atraure públic de tots els perfils amb activitats familiars.
És el cas del taller 'creo un mòbil amb els elements de la vinya', realitzat el passat dimecres (després de la inauguració oficial) o 'fes-te el teu clauer amb taps de suro', iniciativa feta l'endemà a la tarda. Les actuacions musicals, ja a la nit, o la diada castellera d'aquest diumenge al migdia han estat altres dels moments àlgids de la celebració. També hi ha hagut tallers de cuina.
Una sèrie de restauradors locals tampoc s'han volgut perdre la cita, element de projecció econòmica però també de la 'marca Cambrils' arreu. Una degustació de vi (batejada com a 'glup') ha tingut un preu de 2 euros, si bé els visitants han pogut gaudir de promocions (amb bossa i copa inclosa) per poder tastar més propostes. Una desena de tastos, de fet, ha tingut un preu de 12 euros. Les degustacions de les tapes (anomenades 'nyam') han tingut un preu de 2,5 euros la unitat o bé de 9 per quatre propostes.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics