Dilluns, 27 de Maig de 2024

La galera, protagonista de la cuina cambrilenca tot el febrer

31 de Gener de 2023, per Marc Busquets Obré
  • Cedida

Cambrils dedicarà el mes de febrer a la galera i a la cuina marinera. El municipi enceta un nou pla estratègic per "promocionar la seva gastronomia, reforçar l'impacte de les accions i seguir essent la capital gastronòmica de la Costa Daurada", segons s'ha exposat aquest dimarts, en roda de premsa. L'alcalde, Oliver Klein, i el regidor de Promoció Econòmica, Juan Carlos Romera, han presentat aquesta primera cita gastronòmica de l'any, acompanyats del representant de l'Associació d'Empresaris de l'Hostaleria de Cambrils (AEHC), Xavier Martí; el patró major de la Confraria de Pescadors, Francisco Gil; el president de la Cooperativa Agrícola, Pau Serra; el director de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils, Jorge Gómez, i el delegat comercial de Torelló Viticultors (patrocinador), Joan Ferrés.

La 18a edició de la campanya de la galera, que es portarà a terme del 3 al 26 de febrer, arriba amb un canvi de format i "un ampli programa d'activitats paral·leles", segons han avançat els convocants. D'una banda, un total de 24 restaurants de Cambrils oferiran menús i plats especials al voltant d'aquest crustaci de la cuina marinera, maridats amb vins i escumosos Torelló Viticultors. De l'altra, s'han programat dues degustacions, quatre visites guiades, un taller familiar, una exposició, demostracions de vela llatina i passejades en llagut.

Vermuts, vela, visites guiades i una exposició



Una de les primeres activitats del Mes de la Galera serà l'enomenat vermut boomer del diumenge 5 de febrer al Mollet del Rec, amb una degustació de fideus i galeres segons la recepta tradicional de la Confraria de Pescadors, "acompanyada d'actuacions de música amb els èxits de la generació del baby boom", tal com s'ha informat a la presentació. Aquell mateix dia, a la tarda, hi haurà la tradicional demostració de vela llatina a càrrec de l'Arjau i les passejades amb llagut per la canalla que ofereix Vent d'Estrop.

[blockquote]24 restaurants de Cambrils oferiran menús i plats especials al voltant d'aquest crustaci de la cuina marinera[/blockquote]

El programa també inclou les visites guiades a la Confraria de Pescadors Galeres en viu els dies 3, 10, 17 i 24 de febrer per descobrir l'art de pescar galeres i el recorregut que fan des de les barques fins a la llotja. A més, el dissabte 11 de febrer s'inaugurarà l'exposició Mestres d'Aixa de Butxaca a la Torre del Port sobre la construcció de vaixelles de joguina i el diumenge 12 s'ha programat l'activitat familiar L'Ona vol ser científica.

Cloenda amb un esmorzar de forquilla



El Mes de la Galera es clourà el diumenge 26 de febrer amb un esmorzar de forquilla. Es tracta de la tradicional fregida de galeres i calçots que es feia a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola i que enguany s'ha traslladat a l'espai emblemàtic del parc del Pescador "per acostar-lo al centre del municipi i atraure més persones", segons s'ha precisat a la presentació de l'esdeveniment.

L'Escola d'Hoteleria i Turisme participarà un any més a la campanya amb l'organització del 18è concurs De la mar als fogons per a joves cuiners, que en aquesta ocasió comptarà amb el reconegut cuiner Carles Gaig com a jurat. Un grup d'experts seleccionarà vuit semifinalistes i el 24 de febrer es portarà a terme el concurs. Els joves hauran d'elaborar les seves propostes gastronòmiques i exposar-les davant del jurat. 

Consulteu aquí quines són les activitats previstes del Mes de la Galera que requereixen d'inscripció prèvia. 

[despiece][h4]Per gaudir de les activitats amb inscripció prèvia cal escriure al correu peconomica@cambrils.org, o trucar al telèfon 977 794 679 de dilluns a divendres de 8 del matí a 3 de la tarda. Per fer l'activitat L'Ona vol ser científica la inscripció prèvia es pot fer a través del museu@cambrils.org o el telèfon 977 794 528[/h4]
 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges