Dimarts, 16 d'Abril de 2024

L'Ajuntament de Cambrils no cedirà el superàvit a l'estat

'Aquests diners estalviats s'han d'invertir al propi municipi', s'ha assenyalat des del govern

06 d'Agost de 2020, per Redacció
  • Una imatge de l'exterior de l'Ajuntament de Cambrils

    Reusdigital.cat

L'Ajuntament de Cambrils no s'acollirà a la mesura de cessió del superàvit a l'estat, segons s'ha fet constar aquest dijous a través d'un comunicat. L'equip de govern municipal considera que "aquests diners estalviats s'han d'invertir al propi municipi per fer front a la crisi sanitària i altres necessitats socials, però a dia d'avui el govern central limita l'ús del superàvit i el romanent".

En aquesta línia s'ha exposat que el decret aprovat recentment recull que l'estat proposa que els Ajuntaments cedeixin voluntàriament el superàvit a mode de préstec, a canvi de recuperar de manera immediata un 35% de l'aportació en dues anualitats (2020-2021) per destinar a accions determinades i la resta en 15 anys a partir de 2022. "La decisió de no acollir-se a la proposta de l'estat s'ha pres tenint en compte que la mesura té un abast temporal molt extens, ja que el retorn del préstec s'inicia al 2022 per un període de 15 anys, i, per tant, la cessió comprometria la Hisenda d'aquest mandat, però també la de mandats posteriors", s'ha subratllat.

Per aquest motiu, "el govern de Cambrils creu que és més responsable mantenir el romanent de tresoreria de l'Ajuntament per tal que sigui el govern de cada moment qui el gestioni en funció de les necessitats dels veïns" El regidor d'Hisenda, Jaume Gila, ha explicat que l'equip de govern troba que "el romanent de tresoreria actua com a mecanisme de liquiditat i com a fons de maniobra per als propis ajuntaments, com a xarxa de seguretat, especialment en un moment d'incertesa econòmica com l'actual".

En aquest sentit, ha afirmat que "és important garantir que podem prescindir-ne sense posar en risc la tresoreria municipal i el període legal de pagament a proveïdors". El regidor també ha recordat que cal tenir en compte que la normativa actual només permet recórrer a endeutament per a inversions i no per despesa corrent, mentre que el romanent sí que permet finançar despesa corrent.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics